0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@Atleti

ATLETIKO UČINIO (NE)MOGUĆE: Jorgandžije ukrale sva tri boda Kadizu, koji je imao 2:0! (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.23 u 23:20

Dva uzbudljiva meča u Španiji

Uzbudljiva akcija obeležila je završetak nedeljnog programa u španskoj La Ligi, sa Atletiko Madridom koji je spektakularno nadmašio Kadiz i pobedio 3:2, dok je Betis stigao do ubedljive pobede od 3:0 nad Valensijom.

Na stadionu „Vanda Metropolitano“, Kadis je iznenadio Atletiko Madrid povlačeći se na pauzu sa 2:0 u svoju korist. Lukas Pires i Rođer Marti su bili precizni u 12. i 27. minutu, ali je Anhel Korea pokrenuo povratak Atletika sa golom u 32. minutu. U drugom poluvremenu, veteran Horhe Molina izjednačio je rezultat već u prvom minutu, a Korea je postigao svoj drugi gol na meču u 66. minutu, postavljajući konačnih 3:2. Kadiz se potpuno povukao, omogućavajući Atletiku da dominira terenom i osvoji tri ključna boda.

U međuvremenu, na stadionu „Benito Viljamarin“ u Sevilji, Betis je imao siguran nastup protiv Valensije. Gostujući tim je pokušavao izdržati pritisak, ali je Betis uspeo da dođe do prednosti u 41. minutu kada je Diao postigao gol. U drugom poluvremenu, Roka je povećao vođstvo na 2:0 u 52. minutu, a Ezalzuli je zapečatio pobedu Betisa sa trećim golom u 85. minutu.

Važno je napomenuti da je meč između Betisa i Valensije odložen za 21:00 čas zbog ekstremnih vrućina koje su zadesile Sevilju. Temperature su premašile 40 stepeni celzijusa prvog oktobra, što je dovelo do promene rasporeda mečeva.

Ova dva trijumfa su imala značajan uticaj na tabelu La Lige, sa Atletiko Madridom koji ostaje u trci za vrhom i Betisom koji pokazuje svoj potencijal u ovoj sezoni. Očekuje se da obe ekipe nastave sa ovakvim nastupima u narednim rundama takmičenja.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter