0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Danijel Jusup during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Zadar at Stark Arena on January 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘OGRANIČITI BROJ STRANACA U ABA LIGI!’: Šta vi mislite o ovakvom predlogu!?

Objavljeno: 30.09.23 u 08:50

Liga je apsolutno neujednačena.

Trener Zadra uoči nove sezone ABA lige govorio je o brojnim temama.. Ona koja je svakako navijače najviše zanimala jeste kako ujednačiti donekle kvalitet ekipa u ABA ligi, na šta je on rekao:

‘Prvo što mi pada na pamet da se možda ograniči broj stranaca, što se kaže na prvu loptu. To bi ujednačilo malo ligu, a dalo bi i prostora za talente, jer je ovaj region bogom dan za igrače. Sada je ABA 2 liga postala to. Prilika da se razigraju neki mlađi igrači’ – rekao je Jusup u razgovoru za Mozzart sport, da bi potom govorio o svom timu:

‘Zadar je specifična sredina, veoma zahtevna. Lani smo napravili što smo napravili. Sada smo uz velike napore zadržali kostur ekipe. Meni iskustvo govori da je druga sezoan mnogo teža nego prva. Sada su očekivanja veća, ali pitanje je šta je realno. Ako je ekipa slična kao prošle sezone, a jeste, onda i ciljevi ne mogu da budu previše drugačiji. Cilj je da se borimo za domaće trofeje, a da se pritom izborimo za opstanak u ABA ligi. Veliki problem su putovanja, mi igramo domaću ligu, pa primera radi u subotu igramo u Rijeci, a onda u ponedeljak u Beogradu. To je vrlo komplikovano.’ – zaključio je trener Zadra.

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter