0
Odbojka

(190920) -- TEHRAN, Sept. 20, 2019 (Xinhua) -- Head Coach of Iran Igor Kolakovic gives instruction during the 2019 Asian Men's Volleyball Championship match between Chinese Taipei and Iran in Tehran, Iran, Sept. 19, 2019. (Photo by Ahmad Halabisaz/Xinhua)

KOLAKOVIĆ NAKON NESUPEHA OD TURSKE: ‘Težak poraz, mislim da niko od nas nije očekivao!’

Objavljeno: 30.09.23 u 12:20

‘Mi u elementu servisa nismo uradili gotovo ništa.’

Odbojkaši Srbije poraženi su od Turske rezultatom 3:1 na startu kvalifikacija za Olimpijske igre Parizu 2024. godine. Selektor ‘orlova’, Igor Kolaković je nakon ovog susreta rekao da je nedostajalo mnogo toga i da su mlako ušli u meč.

-Težak poraz za nas na otvaranju kvalifikacija. Uopšte nije delovalo da ćemo ovako važan meč protiv Turske odigrati u kontraritmu. Nedostajalo je svega, pa čak i naše prepoznatljive energije. Ušli smo veoma mlako u sve ovo, u prvom setu smo propustili nekoliko šansi za kontranapad. Mislili smo da smo se vratili u drugom periodu, ali to je bio samo privid. Turci su igrali veoma dobro – započeo je.

Naveo da ovo niko nije očekivao i da mu je žao zbog poraza.

-Mi u elementu servisa nismo uradili gotovo ništa, na prijemu smo bili vrlo uzdržani da to bude najbolje moguće. Kao plod svega toga došle su greške koje smo pravili naročito u napadu. Mnogo mi je žao što smo ovako počeli. Mislim da niko od nas nije očekivao – ne zbog poraza, nego zbog načina na koji smo igrali. Jednostavno, neka naša upornost nije došla do izražaja. Iako smo želeli i borili se, bili smo za razliku od Turaka mnogo neprecizni – istakao je on.

Naredni susret Srbija igra protiv Tunisa u nedelju od 6 časova.

-Biće teško preživeti ovaj poraz, jer nam je veoma važan. Međutim, utakmica sa Tunisom je već sutra, moramo da mislimo već na sledećeg protivnika. Sigurno da je svaka pobeda lek za poraz. Tako da moramo sutra da pobedimo ako želimo da se vratimo u ritam ovog turnira – jasan je Kolaković.

1
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter