0
Domaći fudbal

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Vojvodina and IMT at stadium Karadjordje on September 22, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Starsport.rs ©)

VOJVODINA SAVLADALA IMT: Četvrta pobeda u nizu u Novom Sadu!

Objavljeno: 29.09.23 u 20:34

Oba pogotka, postigao je Ivanović.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su IMT u utakmici 10. kola Mozzartbet Superlige Srbije, rezultatom 2:1. Najzaslužniji za pobedu domaćih bio je Mihailo Ivanović, koji je postigao oba pogotka za Vojvodinu, dok se na drugoj strani u strelce upisao Miloš Luković.

Domaći su bolje otvorili meč, Mateus Indio je imao dva pokušaja, ali je bio neprecizan. Na isteku 12. minuta Vojvodina je iskoristila svoju inicijativu i povela golom Ivanovića. Radulović je izveo korner sa desne strane, a napadač domaćih bio na pravom mestu i sa peterca glavom pogodio za 1:0.

Kazna za neke kasnije promašaje usledila je iz prve i jedine prilike gostujuće ekipe u prvom poluvremenu. U 41. minutu, kada je posle centaršuta sa leve strane, Carević samo zakačio loptu, potom je u nastavku Radočaj vratio kroz peterac, golman domaćih se nije snašao, pa je Luković sačekao odbitak i sa dva metra izjednačio na 1:1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

IMT je na startu drugog poluvremena bio nešto konkretniji, Luković je u dva navrata pripretio Careviću, ali je golman domaćih bio na mestu.

Vojvodina je ipak bila ta koja je dominirala i igrala na polovini rivala, ali je teško dolazila do opasne zone, pa je Popović odlučio da osveži napad u 63. minutu kada je Kembel zamenio Malbašića. Upravo je Kembel uneo živosti u fazi ofanzive, pošto je posle njegovog proigravanja u 73. minutu Đorđević sjajno pronašao Ivanovića na drugoj stativi, a ovaj ponovo glavom pogodio za 2:1.

IMT je pripretio u 79. minutu kada je iskosa sa desne strane šutirao Glišić, ali je Carević odlično intervenisao. U nadoknadi vremena Kembel je imao jedan solidan pokušaj, iskosa sa leve strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Vojvodina je vezala četvrtu pobedu pred svojim navijačima i po prvi put vezala dva trijumfa od početka sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter