0
Fudbal

FOTO: Twitter/Real Madrid C.F

TRANSFER U REAL IH SKUPO KOŠTAO: Jović i Azar proživljavaju najgore dane u karijeri! (FOTO)

Objavljeno: 29.09.23 u 11:30

Veliki sunovrat.

Fudbal ume da bude prelepa stvar, ali nekada jako surov. To je upravo pokazao i dvojici fudbaleri koji su na svom vrhuncu poleteli za moćnim Real Madridom. Međutim, opšte je poznato da ‘kraljevski klub’ nije za sve, ako se ne snađeš progutate i više te nema na fudbalskoj mapi.

Jedan od primera su upravo Luka Jović Eden Azar, jedan ubojita igla Ajntrahta, drugi čaorbnjak iz Čelsija koga ni brzo voz, ali ni surovi štoperi Premijer lige nisu mogli da uhvate. Srpski internacionalac je najbolje dane svoje karijere proveo upravo u nemačkom klubu, gde je u sezoni 2018/19 na 48 mečeva postigao 27 golova, što ga je i preporučilo Realu.

Kraljevi’ su tada proživljavali možda i najgore dane, jer je godinu dana pre toga otišao Kristijano Ronaldo u redove Juventusa.  Glavni u napadu bio je Benzema, Jović je trebalo da bude njegov naslednik ili u najmanju ruku da se nametne tadašnjem treneru  Zinedinz Zidanu.

FOTO: Twitter/Real Madrid C.F.

Međutim, to se nije doogdilo, što zbog stila igre koji je gajio Francuz, pa je Jović presedo na klupi i verovatno zbog toga je krenuo sunovrat njegove karijere. On je u Realu boravio od 2019. do 2022. godine i za to vreme odigrao samo 51 meč i postigao tri gola. Nakon toga je prešao u Fiorentinu, gde je u nekim trenucima davao znake života, ali ipa nije zadovoljio Vićenca Italijana.

Luka je od letos član Milana, ali ga je Stefano Pioli izbacio iz prvog tima, kako bi popravio svoju formu. Već pomenuti, Eden Azar, koji je u Čelsiju bio godinama stud kluba, od kako je napustio London obema stranama je krenula nizbrdo. Belgijanac je potpuno nestao, a ‘plavci’ gube konce i ne mogu da se konsoliduju.

Čelsi je stigao iz Lila 2012. godine i za to vreme je odigrao 352 utakmice i postigao 110 golova, što je fanstatično. Takođe, osim golova pokazao je i izuzetnu magiju. U Real je prešao 2019. godine i onda je krenuo problem sa kiložam i sa konstantnim povredama.

(190914) — MADRID, Sept. 14, 2019 (Xinhua) — Real Madrid’s Eden Hazard (2nd L) competes during a Spanish league soccer match between Real Madrid and Levante in Madrid, Spain, Sept. 14, 2019. (Photo by Edward F. Peters/Xinhua)

 

U belom dresu je zabeležio svega 76 nastupa i bio precizan sedam puta i više proveo u bolnici nego na terenu, a sada je slobodan igrač i blizu je odluke da okonča karijeru. Za njih dvojicu se može reći da su uzeli hleba bez motike.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter