5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

PARTIZAN POSTAVLJA STANDARDE ZA FINANSIRANJE: Učešćem navijača, gledaćemo dobru košarku još dugo!

Objavljeno: 29.09.23 u 19:14

Ovo je model za funkcionisanje kluba.

Odavno je jasno da je košarka u Evropi apsolutno neprofitabilan sport, pa se samim tim klubovi trude da svoje gubitke svedu na minimum. Zbog svega toga, mnogi od njih koji nisu ogromne platežne moći, imaju manji budžet i naravno uzročno-poslednično, sastavljaju slabiji tim.

Partizan je od kluba koji je živeo pre svega od sponzora i pomoći države, uspeo da mu država Srbija daje svega oko 30% od ukupnog budžeta. Pravi odgovor na ovo dostignuće leži u jednoj stvari – vernosti navijača, odnosno bezuslovnoj ljubavi i podršci.

Aktuelni šampion ABA lige prodao je neverovatnih 16.124 sezonskih ulaznica i već pre starta takmičarske sezone, prihodovao je oko 6 miliona evra. Protekle godine, Partizan je od čitave sezone zaradio sličnu cifru, a sada ostaje prostor za još veću zaradu do kraja sezone i to na nekoliko načina.

U pitanju dnevne karte za utakmice, kao i nova opcija koju su iz kluba najavili. Navijači koji iz bilo kog razloga ne mogu da idu na određenu utakmicu, a platili su sezonske karte, imace opciju da svoje mesto za taj susret prodaju i da klub dodatno zaradi od nove ulaznice, koju će drugi navijač kupiti. Navijači će time dobiti određenu naknadu za prodatu kartu, dok će crno-beli imati sjajnu priliku za uvećanje budžeta.

Obzirom da ulaznica u slobodnoj prodaji pred najatraktivnije susrete u Evropi neće biti mnogo, a da je interesovanje ogromno, crno-beli će moći da stave skuplje cene dnevnih karata u odnosu na one prošle godine – što je i najavljeno.

Teško je prognozirati koliko će Partizan moći ukupno da zaradi od prodaje karata ove sezone, ali je jasno da će ta cifra biti znatno veća u odnosu na prošlu godinu. Samim tim, klub je stvorio kontinuitet, animirao je verne navijače i obezbedio sebi dodatna sredstva u budžetu, koja su od presudnog značaja za sastavljanje sve konkurentnijeg i konkurentnijeg tima, a samim tim i funkcionisanje sa što manje gubitaka.

46
4

5 Komentara

  1. OSTOJA MARŠ IZ KLUBA !!!
    Država daje samo 30%.
    Pa naravno treba platiti Teodosića i sve one igrače koje su nakrkali u FMP pa se nam para za Partizan.

    2
    1
    Odgovori
  2. Svaka čast svima u klubu, ovako se vodi ekipa. A ne kao ovi sa druge strane lopte da ih ne nazivam imenom. Mozda ce oni prodati malo manje karata od nas, tj sigurno ce, ali nece ostvariti ni pribliznu zaradu jer su im karte jeftine. Plus, toliko su jadni da kada krenu losi rezultati bice 22 coveka u hali xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxaxxaxaxaxaxa

    4
    1
    Odgovori
  3. Puna podrška Ostoji.. pravi se jedan ozbiljan KK klub … sretan jedino sto bandu iz FK nemože otrrat a probo je covek vise puta. Neznam jedino sto FK ne oduzme stadion jer ako su izašli iz SD Partizan nisu Deo porodice neznam sto im se ne uzme fudbalski stadion?!

    3
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter