0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@juventusfc

NIKO KAO VLAHOVIĆ I KIJEZA: Juventus tandem ubedljivo dominira u Seriji A!

Objavljeno: 29.09.23 u 18:11

Nestvaran rezultat tandema Stare dame

U centru pažnje u italijanskoj Seriji A je neverovatan tandem napadača Juventusa Federika Kijeze i Dušana Vlahovića. Sa po četiri gola ova dva fudbalska virtuoza vode trku za najproduktivniji napadački dvojac u ligi.

Juventus, čiji su članovi Kijeza i Vlahović, ove sezone je postigao ukupno 13 golova, a čak osam je poteklo iz magičnih nogu ovog dinamičnog dvojca. Njihov briljantan doprinos je vidljiv u svim aspektima igre – preciznim udarcima glavom, snažnim udarcima i beskompromisnim napadima sa strane terena.

Na drugom mestu liste najboljih golgeterskih tandema su Interovi strelci Lautaro Martinez i Markus Tiram. Martinez, koji je trenutno vodeći strelac lige sa pet golova, zajedno sa Tiramom čini opasan dvojac u napadu Intera.

Ne zaostaju ni dva igrača Milana, Olivije Žiru i Rafael Leao, koji su podelili isti rezultatski saldo od po tri gola. U međuvremenu, Napoli se ističe napadačkim parom Viktora Osimena i Hviče Kvarachelija, koji su u kombinaciji postigli šest golova, dok je Osimen prednjačio sa pet postignutih golova.

Iza njih slede neverovatni tandemi poput Skamake i Lukmana iz Atalante, te Dibale i Lukakua iz Rome, dok tandem Imobile-Zakanji iz Lacija zatvara listu najboljih golgeterskih parova italijanske Serije A. Ovakvim takmičenjem u lige, očekuje se uzbudljiva i neizvesna sezona sa još mnogo dobrih trenutaka koje će fudbalski svet sigurno pamtiti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter