0
Košarka

Srbija - Kanada 8.9.2023. (photo by STARSPORT)

MI NE MORAMO DA BRINEMO: Svi žele da organizuju kvalifikacije za OI, javila se i Španija!

Objavljeno: 29.09.23 u 20:52

Možemo da uživamo.

Košarkaški savez Španije je zvanično obavestio FIBA da želi da bude domaćin kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, koji bi održali u Valensiji.

FIBA će u novembru ove godine objaviti koji će gradovi biti domaćini ovih kvalifikacionih turnira. Svaki od ovih turnira će okupiti po šest nacionalnih selekcija, pri čemu će samo pobednik svakog turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

Kvalifikacioni turniri će se održati od 2. do 7. juna 2024. godine, dok će Olimpijske igre započeti 26. juna iste godine. Takođe, važno je napomenuti da su se na Olimpijske igre plasirali i SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan, Japan, Nemačka, Srbija i domaćin Francuska.

Treba podsetiti da su se samo dve najbolje evropske selekcije na Mundobasketu plasirale na Olimpijske igre, što su bili Srbija (drugo mesto na SP) i pobednik Nemačka, dok je Francuska dobila pravo nastupa kao domaćin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter