0
Košarka

Aleksa Avramovic (C) during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Puerto Rico at Araneta Coliseum on August 28, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

AVRAMOVIĆ PORUČIO: ‘Svetsko prvenstvo je najlepši period mog života!’

Objavljeno: 29.09.23 u 09:20

Ali sad smo krenuli u novu sezonu, fokus je maksimalno na klub.

Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije, Aleksa Avramović govorio je za Sport Klub o utiscima sa Mundobasketa Manili gde su se ‘orlovi’ okitili srebrom.

-Negde u Partizanu kad su krenule utakmice velikog kvaliteta i kroz reprezentaciju u odbrani sam se isticao jer to je nešto što dolazi iz glave. Te stvari, kroz godine i vidiš kako protivnik napada, koje su mu promene gde tu ima prostora za tebe. Kao što praviš analizu kako napadati protivnika, tako se pravi i analiza kako igrati odbranu i to je segment gde ja stvarno stavljam fokus – započeo je.

Analizirao je svakog protivnika.

-Jesam analizirao svakoga, to je uobičajno da svakog analiziram, istina je da sam rekao Bogdanu ‘Ne brini se’. Dobro sam se osećao, noge su me jako dobro služile i bio sam u tim krađama, bio sam uvek ispred igrača, tog Šrudera sam branio grudi u grudi, trudio sam se da budem ispred njih i nisam im davao prostor na Svetskom prvenstvu sam se jako dobro osećao. Imali smo igrače oko kojih se vrtela igra a mi ostali smo bili radilice.  Lepo je bilo to sve raditi u odbrani za njih, za našu reprezentaciju, jer bili smo sjajna grupa ljudi – objašnjavao je on.

Istakao je da mu Svetsko prvenstvo bio najlepši period u životu.

-To što je bilo na Svetskom prvenstvu, to je najlepši period naših života i to će zauvek ostati u našim srcima. Ali sad smo krenuli u novu sezonu. Završili smo pripreme, fokus je maksimalno na klub, na Partizan, imamo dobar tim i hoćemo da napredujemo i svako će kroz ulogu koju dobije, što pre shvatimo te stvari, što pre fokus bude u službu ekipe, a kad se stavi u službu ekipe to donosi pobede, ali i dobre poraze iz kojih možeš mnogo da naučiš. Uspeh je uvek zagarantovan kad se ego stavi na strani i kad se sve usmeri ka krajnjem cilju – poručio je Avramović.

Podsetimo, Partizan u novu sezonu ulazi kao branilac AdmiralBet ABA lige i prvi deul u ovom takmičenju igraju 2. oktobra protiv Mornara, dok u Evroligi u prvom kolu tri dana kasnije gostuju u Tel Avivu, ekipi Makabija.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter