0
Ostali sportovi

FOTO: ATA Images

Predstavljen premijerni međunarodni ‘Padel Belgrade Open BMW Delta Motors!’ (FOTO)

Objavljeno: 28.09.23 u 16:10

Premijerni “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” za 2023. je najvažniji događaj u promociji jednog od najbrže rastućih sportova sveta u Srbiji – zajednička je konstatacija svih učesnika konferencije za medije koja je održana povodom organizacije najvećeg međunarodnog turnira u našoj zemlji do sada!

Održana u zgradi “Geozavoda” Beograd na vodi, koja će ugostiti vrhunske igrače ovog globalno popularnog reket sporta u prelepom padel centru koji je podignut za potrebe takmičarskog programa turnira na obližnjem šetalištu – konferencija je predstavila govornike koji su ispred organizatora turnira preneli najvažnije informacije vezane za ovaj izuzetan sportski projekat.

FOTO: ATA Images

“Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” će u takmičarskom programu predviđenom za subotu 30.septembar od 12 časova predstaviti četvrtfinalne i polufinalne mečeve iz Masters kategorije, kao i učesnike polufinalnih mečeva Rekreativne kategorije turnira “Košutnjak Open” – dok će 1.oktobra od 12 časova biti igrani polufinalni mečevi i finale Miks kategorije, finalni meč Rekreativne kategorije, revijalni meč turnira i finale Masters kategorije.

Učesnici turnira u Masters kategoriji biće gostujući timovi iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske – kao i dva reprezentativna tima iz naše zemlje, u kojima će nastupati direktor teniskog “Serbia Open-a ATP 250”, ambasador turnira i jedan od naših najboljih igrača Đorđe Đoković (u paru sa Markom Boškovićem) i bivši teniski profesionalac i jedan od najboljih dubl-trenera na svetu Miki Janković (u paru sa Vasilijem Mikićem). Padel centar turnira priređen je na najvišem svetskom nivou i pored velikog centralnog stadiona sadrži i Zonu za navijače, VIP Zonu i odvojenu Zonu za takmičare u kojima će posetioci i takmičari uživati u mečevima i prigodnom zabavnom programu tokom predstojećeg vikenda.

FOTO: ATA images

Ulaz na turnir tokom oba takmičarska dana je u padel centar na šetalištu “Beograda na vodi” iza zgrade “Geozavoda” je – besplatan, uz direktan TV prenos svih mečeva na TV Arena Sport za one koji ne budu mogli da turnirska zbivanja proprate uživo. Važnu podršku realizaciji turnira pružili su grad Beograd i “Beograd na vodi”, čime je i na ovaj način potvrđen status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope – i ponosnog domaćina događaja najvišeg svetskog nivoa Expo 2027.

Prisutnim predstavnicima medija su se obratili direktor turnira Đorđe Mijailović, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, ambasador turnira i učesnik Đorđe Đoković i jedan od najvažnijih globalnih promotera i eksperata za padel Paskvale Rizo iz Italije.

Jedan od najvažnijih ciljeva “Padel Belgrade Open-a” je dalja promocija razvoja ovog globalno popularnog sporta i u Srbiji u takmičarskom i rekreativnom segmentu, ali i klupskoj infrastrukturi širom zemlje što će omogućiti da se svi koji su zainteresovani za padel i oprobaju u ovom dinamičnom i atraktivnom sportu””, izjavio je direktor turnira Đorđe Mijailović.

Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da u našem glavnom gradu – važnom regionalnom centru koji je ugostio brojne vrhunske međunarodne događaje – prisustvujemo rađanju jednog novog sporta koji je za veoma kratko vreme stekao veliku popularnost kod nas na svim nivoima takmičenja. Nadam se da će Srbija u skoroj budućnosti biti konkurentna i u ovom sportu kao što je slučaj i sa drugim primerima – i da će “Padel Belgrade Open” postati tradicionalni turnir koji bi u budćnosti prerastao i u turnir Masters serije”, naglasio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

“Ponosan sam što mi je ukazana čast da učešćem u veoma jakoj konkurenciji na ovom turniru predstavljam naš glavni grad i državu na međunarodnoj sceni sporta sa najdinamičijim razvojem na svetu. Nadam da se će se što veći broj posetilaca odazvati pozivu da prisustvuje turniru predstojećeg vikenda i uživa u svim čarima ovog sporta”, istakao je ambasador turnira i jedan od naših najboljih igrača Đorđe Đoković.

“Zahvalan sam na pozivu da svojim znanjem doprinesem uspešnoj organizaciji ovog važnog turnira za dalju popularizaciju padela u vašoj zemlji i regionu. Kod svih ljudi koji se bave padelom u Srbiji prepoznao sam pravu strast i posvećenost – što je iz mog dugogodišnjeg iskustva bavljenja padelom po celom svetu najvažnije za njegov razvoj u široj javnosti – ali i na najvišem takmičarskom nivou”, rekao je Paskvale “Pako” Rizo u najavi posebnog obilaska turnirskog centra i demonstracije padela posebno priređenih za predstavnike medija.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter