3
Ostali sportovi

Fudbal Super League season 2015-2016 150 derbi derby Partizan v Crvena Zvezda Delije Grobari navijaci fans supporters flags zastave flairs baklje Beograd, 27.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

DELIJE SE POSEBNO ZAHVALILE GROBARIMA: Zajedno su odali počast ubijenim Srbima na Kosovu!

Objavljeno: 28.09.23 u 08:21

„Umesto na ulici i na tribinama jedni naspram drugih.“

Čitava Srbija potresena je dubokom tugom nakon gubitka naših državljana na Kosovu. U znak počasti prema žrtvama, država je odlučila proglasiti dan žalosti. Njihova prerana smrt je ujedinila navijače svih fudbalskih klubova u Srbiji, a među njima su se posebno istakli Delije i Grobari.

Pred Hramom Svetog Save okupili su se navijači različitih navijačkih grupa, uključujući Delije, Grobare, Taurunum Bojse, Plavu Uniju…

Nakon što su zajedno zapalili sveće, Delije su izdale sledeće saopštenje:

– Večeras se u hramu Svetog Save okupilo nekoliko hiljada ljudi na pomenu našoj braći Stefanu, Bojanu i Igoru koju su junački položili svoje živote za otadžbinu na Kosovu i Metohiji. Pomen je služio vladika Stefan sa sveštenstvom hrama. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu, naročito navijačima drugih klubova koji su pokazali da postoje stvari koje su mnogo značajnije od naše klupske pripadnosti.

– Hvala navijačima OFK Beograda, Zemuna, Voždovca ali posebno hvala navijačima Partizana koji su u ogromnom broju došli na pomen. Umesto na ulici i na tribinama jedni naspram drugih, danas smo stajali u Hramu jedni pored drugih. Pokazana je visoka svest i ljudskost koja neka bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa.

38
0

3 Komentara

  1. Sa Ciganima ni u crkvu ako mnogo imaju pamcenje zlatne ribice ja je nemam Pa 46 ta ista ciganija je igrala prijateljsku utakmicu sa Albancima na celo sa Enver Hodzom ,a pritom tadasnja SFRJ je bila u ratu koliko je te godine izginulo Srba cisteci Kosovo od balista koji su bili na strani nacisticke Nemacke.

    0
    5
    Odgovori
  2. Da da Gospod da se svi Srbi dozovu pameti i uvide osobe među nama koje radi sopstvenog interesa(moć,novac,nekretnine) a u interesu stranaca a ne naše Srbije, svđaju nas i dele.
    Nedozvolita više da laž,neistina,neznanje budu ispred vere,istine,znanja i bratske ljubavi. A ona se ogleda u veri jer svi vernici su braća .
    Sportski pozdrav i verujte u svoj sud a ne sud pojedinca ili mase

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter