0
Fudbal

FOTO: Twitter/@NUFC

SITI ISPAO IZ LIGA KUPA: Njukasl šokirao šampiona Evrope i Engleske!

Objavljeno: 27.09.23 u 23:33

Biće uzdrmani posle ovoga

Fudbaleri Njukasla su ostvarili senzacionalnu pobedu nad Mančester Sitijem rezultatom 1:0 u meču trećeg kola Liga kupa, koji se odigrao na stadionu „Sent Džejms Park.“

Jedini gol na meču postigao je švedski fudbaler Isak, koji je bio ključni igrač za Njukasl ovog večera.

Trener Mančester Sitija, Pep Gvardiola, odlučio se za odmor nekoliko ključnih igrača, uključujući i Erlinga Halanda, ali je i dalje imao jak tim na terenu. Međutim, ovog puta nisu uspeli da ostvare povoljan rezultat.

Tokom prvog poluvremena, gosti su delovali prilično dobro i imali su svoje prilike. Međutim, u drugom delu igre, Njukasl je postao dominatan, konkretniji i to im je donelo presudan gol u 53. minutu. Isak, igrač koji je stigao iz Real Sosijedada za 80 miliona evra, postigao je gol nakon što je pokupio loptu na drugoj stativi i smestio je u mrežu, savladavši golmana Stefana Ortegu.

Do kraja meča, Mančester Siti nije uspeo da stvori ozbiljnije šanse za izjednačenje. Bez Halanda u timu, postizanje gola protiv Njukasla pokazalo se kao izazov.

Iako je Pep Gvardiola ispoljio svoju nervozu tokom meča i dobio žuti karton, posle ovog meča i eliminacije iz Liga kupa, teško da će mu raspoloženje biti narušeno.

S druge strane, trener Njukasla, Edi Hau, će dugo pamtiti ovu pobedu jer mu je to prva u karijeri protiv tako renomiranog stručnjaka kao što je Gvardiola.

Ostali rezultati trećeg kola Liga kupa:

Aston Vila – Everton 1:2 (0:1)
Blekburn – Kardif 5:2 (2:2)
Bornmut – Stouk 2:0 (0:0)
Brentford – Arsenal 0:1 (0:1)
Čelsi – Brajton 1:0 (0:0)
Fulam – Norič 2:1 (1:0)
Linkoln – Vest Hem 0:1 (0:0)
LiverpulLester 2:1 (0:1)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter