0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

SAVA PETROV ZA HS: ‘Gol protiv Partizana mi je dao dodatnu motivaciju!’ (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.23 u 12:20

‘Zvezda je pokazala neke slabosti na momente u tim prošlim utakmicama, ali neće biti lako izboriti pozitivan rezultat’.

Tim sa Čaira nije baš počeo sezona kako su priželjkivali, ali ruku na srce nije ih ni ‘mazio’ raspored. U prva četiri kola su morali na megdan ekipama koje su prošle takmičarske godine bili na pozicijama koje vode u Evropu, ali i pored toga, Radnički je pokazao da može da se nosi sa svim ekipama, međutim samo je falila realizacija.

U novoj sezoni u Realu sa Nišave, najviše se istakao Sava Petrov koji je pronašao pravi recept za dobru formu i od starta šampionata postigao tri pogotka, od kojih su dva u stilu najboljih svetskih napadača. Ovaj dvadesepetogišnji ofanzivac je svoje prve fudbalske korake napravio u  Humskoj, ali tamo nije dobio pravu priliku, pa je svoj fudbalsku avanturu morao da nastavi u Spartaku.

Nakon avanture u Srbiji, uputio se u inostranstvo gde se oprobao u klubovima u Belgiji, ali i susednoj Sloveniji, ali se nakon četiri godine vratio u svoju zemlju, tačnije u Lučansku Mladost. Član je Radničkog od 2022. godine i za to vreme je skupio 41 nastup i upisao se pet puta u strelce.

Petrov je za u razgovoru za HotSport pričao o predstojećem sustretu sa Crvenom zvezdom, golu protiv Partizana, ali o planovima za budućnost.

 U okviru desetog kola Mozzart Bet Superlige Srbije odmeriće te snage sa timom iz Ljutice Bogdana koji je ipak pokazao da ima svojih slabosti, a tome su posvedočili Voždovac i Čukarički. Da li Radnički može do iznenađenja na Marakani?

SP: Jeste Zvezda pokazala neke slabosti na momente u tim prošlim utakmicama, međutim, to je jedna od dve naše najjače ekipe. Prošle godine su osvojili titulu, imaju izuzetne igrače u ekipi koji su uspevali u veće delu susreta Mančester sitiju da odole. Sigurno je da su oni favoriti, neće biti lako za nas da izborimo pozitivan rezultat.

Radnički nije imao baš dobar start u domaćem šampionatu te se nakon osam odigranih kola nalazi na 13. mestu uz skor od dve pobede, jednim trijumfom i čak pet poraza. Kakva su tvoja očekivanja pred nastavak sezone?

SP: Sigurno ćemo podići formu u narednim utakmicama, imali smo teži raspored, u prva četiri kola tri teška gostovanja i protiv TSC-a ovde na Čairu, samim tim nije bilo lako. Mislim da smo i u tim mečevima zalužili da uzmemo neke bodove, ali to je sada iza nas i u narednim kolima moramo da osvajamo bodove i da čemo se uzdići do gornjeg dela tabele.

Prošle takmičarske godine si postigao dva pogotka, a ove već tri i to dva spektakularna, a od toga jedan svom bivšem klubu, Partizanu. Kakav je osećaj postići takav gol u Humskoj?

SP: To je nešto što momenat donese na utakmici, inspiracija u tom momentu, nadam se da će ih biti još takvih. Prelep osećaj, uvek na najvećoj sceni želiš da se pokazeš u što boljem svetlu. Taj gol mi je dao dodatnu motivaciju, posle su došla još dva. Nadam se da će se dobre partije i mene i cele ekipe nastaviti.

Već nekoliko godina unazad je slaba poseta Meraklija, a poznato je da publika može da bude 12. igrač. Da li bi pun stadion dao vetar u leđa igračima? 

SP: Na nama je da dobrim igrama kako na domaćem tako i na gostujućem terenu privućemo što veći broj ljudi. Ovom prilikom bih pozvao navijače u što većem broju da nam pruže podršku, jer nam to mnoog znači na terenu, pogotovu kada igramo kući. Oseti se tada atmosfera da si na svom stadionu i to nama na terenu daje vetar u leđa.

Proveo si određeni period u inostranstvu, kakve su ti ambicije po tom pitanju?

SP: Moje ambicije kao i cele ekipe su da prvo završimo sezonu na što boljem mestu na tabeli. Što se tiče mojih lićnih ambicija voleo bih da se ponovo otisnem negde u inostranstvu.

 Kao šef stučnog štaba je došao Nikola Trajković koji je mlad, perspektivan i ambiciozan trener. Kako je sarađivati sa njim?

SP: Odlično je sve, jer radimo na jednom visokom niovu na taj moderan evropski način, što meni baš prija. Takav rad sam i viđao kada sam bio u inostranstvu. Njegov rad može sigurno da nam pomogne da svi kao pojedinci, a pre svega tim napredujemo -zaključio je Petrov za HotSport.

 

 

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter