0
Fudbal

Ivan Milosavljevic (L) and Dmytro Kryskiv Fudbal-UEFA U21 Qualifying round - Group H-Srbija v Ukrajina Stara Pazova, 03.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

FS UKRAJINE NAJAVIO PROTEST ZBOG ODLUKE UEFE OKO RUSKIH TIMOVA: ‘Nećemo učestovovati ni u jednom takmičenju!’

Objavljeno: 27.09.23 u 17:10

Da li je ovo preterano malo?

Fudbalski savez Ukrajine oglasio se povodom odluke UEFE da timovi iz Rusije mogu da učestvuju u takmičenjima pod okriljem ove oragnizacije.

-AUF potvrđuje da neće učestovovati ni u jednom takmičenju u kojima učestvuju ruske ekipe i zahteva od UEFA da promeni odluku. Apelujemo na UEFA-u da ostavi na snazi prethodnu odluku o isključenju svih ruskih selekcija i timova iz međunarodnih takmičenja – poručili su.

Podsetimo, evropska kuća fudbala je donela odluku da ruske selekcije uzrasta do 17 godina mogu ponovo da učestvuju u svim takmičenjima. Iz UEFE su poručili da će nacionalni timovi ove zemlje učestvovati bez zastave, himne, zvanične opreme i na terenu koji je neutralan.

Takođe, UEFA je prošle godine februara meseca zabranila ruskim ekipama da učestvuju u bilo kom takmičenju zbog rata koji vode protiv Ukrajine.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter