0
FIBA Liga šampiona

Nenad Stefanovic, head coach of FMP at First final Serbian Basketbal League match between kk Crvena Zvezda and kk FMP played at Belgrade, Serbia on June 6th at Aleksandar Nikolic hall. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

FMP DANAS IGRA KVALIFIKACIJE ZA FIBA LŠ: Veliki izazov za Pantere, prvi protivnik Vareze!

Objavljeno: 27.09.23 u 08:23

Biće izuzetno teško.

Danas od 15 časova i 30 minuta na Kvalifikacionom turniru za grupnu fazu Lige Šampiona, u prvom kolu, sastaće se FMP SoccerBet i ekipa Varezea. Italijanski predstavnik je jedan od najtrofejnijih timova Evrope koji je svoj zlatni period imao 70-ih godina prošlog veka. Naime, od 70. godine do 76. Vareze je osvojio čak pet titula prvaka Evrope, a svake godine u toj deceniji igrao je finala.

Proteklu sezonu u prvenstvu Italije, Vareze je imao učinak od 17 pobeda i 13 poraza čime bi se našao na deobi 5. mesta, međutim usled kazne od 11 bodova završili su kao 13. na tabeli. Samim tim, jasno je da će Panteri imati težak zadatak.

Sistem kvalifikacija za grupnu faze Lige Šampiona je surov. Panterima je potrebno da ostvare tri pobede, a sistem je takav da je svaka utakmica eliminaciona. Pobednik meča FMP SoccerBetVareze sastaće se u polufinalu turnira sa boljim iz meča ŠoleAntverpen.

Svoja očekivanja pred početak turnira izneo je trener ekipe Nenad Stefanović.

– Teška utakmica sa timom koji ima ogroman individualni kvalitet. Sa pojačanjima koje su doveli tokom leta pokazali su da žele da igraju Ligu Šampiona. Mi se kao i uvek nikoga ne plašimo i idemo na pobedu, kao i u svakoj utakmici. Nažalost, Marko Pavićević je zbog povrede ostao u Beogradu i to će biti određeni hendikep za nas. Verujem u moje momke, želim da uživaju u sutrašnjoj utakmici i daju sve od sebe. Mislim da će to biti dovoljno za ono što svi želimo – istakao je Stefanović.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter