0
Evroliga

Foto: Printscreen/YouTube

DA LI SE KEMBA VOKER PLAŠI BEOGRADA? „Čuo sam da su neka mesta u Evroligi divlja!“

Objavljeno: 27.09.23 u 22:50

Videćemo kako će se snaći u grotlu Arene

Košarkaš Monaka, Kemba Voker, izrazio je svoje oduševljenje dolaskom u Evroligu i ekipu Monaka, istakavši da su njegovi prijatelji i saigrači koji su igrali u Evropi uticali na njegovu odluku da prihvati ponudu ovog tima iz Kneževine.

Voker, četvorostruki NBA Ol-star igrač, pridružio se Monaku ovog leta pod vođstvom trenera Saše Obradovića.

Nemam baš nikakva očekivanja, da budem iskren, ovde sam samo da igram košarku. Bio sam dosta puta u novim timovima. Dobri su ljudi ovde, lako je slagati se sa njima“, rekao je Voker.

Prelazak u Evropu će doneti izazove poput igranja na vrućim terenima u gradovima kao što su Beograd, Atina i Istanbul, ali Voker se tome raduje.

„To je nešto čemu se radujem. Čuo sam sjajne stvari o različitim sredinama i koliko su neka mesta divlja. To je ono što volim u igri, to je jedna od najvećih razlika između evropske košarke i NBA“

Osim toga, Voker je otkrio da su dvojica njegovih prijatelja, Edgar Sosa i Džejms Felfin, koji su igrali u Evroligi, uticali na njegovu odluku da prihvati izazov u Evropi.

„Dvojica mojih prijatelja, Edgar Sosa i Džejms Felfin, dvojica momaka koja su igrala Evroligu. Imali su samo sjajne stvari da mi kažu“, kaže Voker i dodaje:

„Oni su uticali na mene da prihvatim. Znam koliko je dobra liga, ne mora sve da bude u NBA. Evroliga je jedna od najboljih košarkaških liga na svetu, srećan sam što sam ovde. Zabavljam se odlično. Definitivno je drugačije, ali je prelepo i srećan sam što mogu to da doživim“

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter