0
Boks

FOTO: BSS

SJAJNE PRIPREME SRPSKIH BOKSERA: Od Budve, preko Sofije do Palića!

Objavljeno: 26.09.23 u 15:34

Biće spremni za izazove koji predstoje.

Da li ste se ikada zapitali šta se dešava u glavi boksera kada uđu u ring za meč? Da li pažljivo planiraju svaki potez kao šahovski majstor? Da li je sve to instinkt i hrabrost? Odgovor je u velikom radu, čeličnim nervima, hrabrosti i nepresušnom adrenalinu. Ne postoji nikakav osećaj na svetu koji se može uporediti sa sedenjem u svlačionici i čekanjem da prošetate do bokserskog ringa, ili sa gledanjem svetla i slušanjem povika mase dok prelazite te konopce.

U boksu se sve svodi na vaš trening i snagu volje u odnosu na protivnikovu. Pripreme boksera pred takičenja i velike šampionate su ključ uspeha i one vode ka medaljama. Srpski bokseri upravo sprovode u delo ovaj ključni deo uspeha na pripremama od Budve, preko Sofije do Palića.

Muška boks seniorska selekcija Srbije nalazi se u Budvi gde u periodu od 22. septembra do 6. oktobra učesvuje u trening kampu uoči početka inauguracionog EUBC Elite Men Boxing Cup-a koji će biti održan od 06. do 15. oktobra 2023. u ovom gradu i centru crnogorskog prmorja. Mušku boks selekciju Srbiju na pripremnom kampu i takmičenju EUBC Elite Men Boxing Cup u Budvi predstavljaju: Omer Ametović 51 kg, Pavel Fedorov 63 kg, Vahid Abasov 67 kg, Almir Memić 75 kg, Vladimir Mirončikov 80 kg i Vladan Babic+92 kg predvođeni selektorom MIlanom Piperskim i trenerima Bolatom Nijazimebtovim i Garifolom Mirzageldijem.

FOTO: BSS

Selektor juniorske muške selekcije Srbije Branislav Jovičić njegov tim priprema na Paliću za EUBC Balkansko prvenstvo za juniore biće održano od 18. do 29. oktobra 2023. godine u rumunskom mestu Ramniku Valkea. Selektor juniorske muške boks selekcije Srbije na priprema ima sledeće reprezentativce: Filip Stanojević (46 kg), Nikola Maksimović (48 kg), Nikola Bogatinoski (52 kg), Ognjen Antić (57 kg), Vasilije Đurđević (63 kg ?), Marko Jojić (63 kg ?), Petar Sandić (60 kg), Gabirel Makić (preko 80 kg). Juniorska selekcija Srbije trenira zajedno sa omladinskom reprezentacijom Srbije i kolegama iz reprezentacije Hrvatske.

EUBC Balkansko prvenstvo za omladince biće održano takođe od 18. do 29. oktobra 2023. godine u rumunskom mestu Ramniku Valkea. Selektor omladinske muške boks selekcije Srbije Nebojša Čurović na pripremama ima sledeće reprezentativce: Luka Mihajlović (57 kg), Filip Džida (63,5 kg), Vladimir Beriša (63,5 kg), Hamza Rašljanin (67 kg), Hristofer Dimitrov (67 kg), Nikola Cvetković (71 kg), Dimitrije Andrejević (75 kg), Marko Pižurica (80 kg), Srđan Teofilović (80 kg) i Srđan Tomić (86 kg).

Srpske bokserke i bokseri pre nego krenu da se bore za medalje Srbiji na EUBC Balkanskom prvenstvu za muškarce i žene u Albeni za elitne muške i ženske starosne kategorije koje je na programu od 25. septembra do 05. oktobra 2023. godine španuju mišiće u Sofiji. Na međunarodnom trening kampu u glavnom gradu Bugarske pripreme uoči odlaska u Albenu realizuje ženska selekcija Srbije u sastavu: Nina Radovanović, Sara Ćirković, Anđela Branković, Natalija Šadrina i Milena Matović, predvođene selektorom Mirkom Ždralom i trenerima Pedrom Granadom i Darkom Radovanovićem. Pod budnim okom trenera Horhe Luisa Fromete priprema se muški tim naše zemlje koji će se boriti na šampionatu Balkana u kategoriji seniora. Mušku reprezentaciju Srbije na pripremama u Bugarskoj čine: Stefan Camović. Semiz Aličić, Igor Rogić, Jovan Nikolić i Rastko Simić.

FOTO: BSS

Pripreme boksera sastoje se od velikog rada, svakodnevnog rada oko mesec dana pre šampionata, rad bez prestanka koji je jedini ključ uspeha. Trčanje, snaga i kondicija, sparinzi.

„Sav naporan rad koji ulažemo samo će koristiti. Radimo uglavnom na radu nogu, malim načinima da se krećemo, da dobijemo snagu iza udarca, na podizanju brzine i izoštravanja refleksa. Uključujemo i odlične aerobne vežbe, koje pomažu da učite i napredujete brže od drugih učesnika u boksu. Boks razvija mentalnu čvrstinu zbog prirode sporta. Gradite samopouzdanje, upornost i fokusirate se na takmičenje, lako se upuštate u borbu. Vaša inteligencija, disciplina, obuka i hrabrost se značajno poboljšavaju. Kada dva talentovana boksera sparinguju u ringu, ključ je da primenite plan i igrate prema svojim prednostima dok iskorištavate nedostatke svog rivala. Kada se takmičite u boksu, razvijate taktiku koja će vam omogućiti da boksujete na veoma visokom nivou i predvidite akcije protivnika u ringu. Ne dajete sebi najbolju šansu za pobedu ako ne planirate četiri ili pet poteza, kao što bi to uradio šahovski majstor. Morate shvatiti šta vaš protivnik pokušava da postigne da bi se najbolje snašao, a takmičenje u boksu će vas naučiti kako. Boks zahteva mnogo teških treninga. Kako se bokser takmiči zavisi od veštine i iskustva. Iako su trening i takmičenje teški, slava je u potpunosti vaša, zato radimo svim snagama svakodnevno jer cilj je uvek jedan, pobedničko postolje i intoniranje himne Srbije u znak trijumfa“ – zaključio je selektor seniorske muške boks selekcije Srbije Milan Piperski.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter