0
Tenis

Foto: Printscreen/Instagram

NOVA ŠANSA ZA ANU IVANOVIĆ: Bivši srpska teniserka ponovo kandidat za Kuću slavnih!

Objavljeno: 26.09.23 u 18:11

Apsolutno zaslužuje da se nađe tamo

Proslavljena srpska teniserka Ana Ivanović, nekada prvi reket sveta i šampionka Rolan Garosa, ponovo je nominovana za ulazak u Kuću slavnih tenisa. Njeno ime se našlo među nominovanim teniskim velikanima za „klasu 2024“.

Osim Ane Ivanović, među nominovanima su i drugi poznati teniski imena, uključujući Karlosa Moju iz Španije, pobednika Rolan Garosa iz 1998. i bivšeg broja 1, Danijela Nestora iz Kanade, bivšeg broja 1 u dublu i osvajača 12 grend slem titula u dublu i mešovitim dublovima, Leandera Paesa iz Indije, osvajača 18 grend slem titula u dublu i mešovitim dublovima i bivšeg svetskog broja 1 u dublu, Karu Blek iz Zimbabvea, bivšeg svetskog broja 1 u dublu i desetostruku šampionku grend slem turnira u dublu i mešovitim dublovima, kao i Flaviju Penetu iz Italije, bivšu prvu teniserku sveta u dublu i šampionku US Opena 2015.

Glasanje za omiljenog kandidata omogućeno je ljubiteljima tenisa širom sveta do 9. oktobra 2023. godine. Tri kandidata sa najviše glasova navijača dobiće bonus poene na svoj rezultat od strane zvanične komisije za glasanje, koja čine teniski novinari, istoričari i članovi Kuće slavnih.

Da bi bio izabran u Kuću slavnih, kandidat mora da dobije potvrdan glas u 75 procenata ili više od glasačkih listića predatih od strane zvanične komisije ili kombinovano 75 procenata ili više od rezultata zvanične komisije i glasova navijača. Navijači i zaljubljenici u tenis imaju priliku da podrže svoje omiljene igrače i da odluče ko će se pridružiti eliti teniskih legendi u Kući slavnih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter