0
ATP

FOTO: Starsport

„GLOBALNI SPORT, A RETKO KO MOŽE DA ŽIVI OD NJEGA“: Đoković želi da potpuno reorganizuje tenis!

Objavljeno: 26.09.23 u 10:43

Samo mali broj igrača može da živi od tenisa.

Novak Đoković je osnivač i jedan od prvih ljuti PTPA, Udruženja profesionalnih tenisera, a u to ime govorio je o nastavku borbe za što komotniji život slabije rangiranih igrača, kako bi oni mogli da se fokusiraju samo na svoju igru, a ne i borbu za egzistenciju.

“Bio sam u toj poziciji igrača koji se bori za svoje mesto i znam kakava je to borba. Znam koliki su problemi sa pokrivanjem putnih troškova, ako nemate podršku svoje federacije. A nema je preko 90 posto igrača, koji nemaju budžet za plaćanje fizioterapeuta ili trenera. Čak i od ovih koji su među 500 više od polovine, ne može sebi da priušti trenera, a o fizioterapeutu da ne govorim. Mnogo se govori koliko zarađuju pobednici gren slem turnira, ali ne govorimo o tome koliko ljudi stvarno živi od ovog sporta”, istakao je Đoković.

“Imam moć i uticaj i želim da govorim o tome. Ne može manje od 500 tenisera da živi od sporta koji je super globalan i jedan od najgledanijih na planeti. To je loše, to je neuspeh za naš sport”, izjavio je Đoković.

Srpski as smatra da tenis mora da se organizuje slično kao što to čini NBA košarkaška liga.

“Kada ste u NBA ligi imate garantovanu zaradu i ako ne igrate. Sređeno vam je sve. Imate trenera, odeću, ne morate da razmišljate o tim najosnovnijim stvarima. U tenisu to nije slučaj, ali verujem da može da se napravi”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter