0
Fudbal

FOTO: Twitter/@paofc_

SKANDAL U ATINI: Navijači Panatinaikosa pružili podršku Hrvatima koji su ubili Grka! (VIDEO)

Objavljeno: 25.09.23 u 23:20

Domaća javnost je u šoku

Derbi 6. kola prvenstva Grčke između gradskih rivala Panatinaikosa i AEK-a obeležen je incidentima i napetostima na stadionu „Apostolos Nikolaidis“. Ovaj nesrećni događaj dešava se nakon ubistva navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa, u tuči u kojoj su učestvovali i navijači Dinama, poznati kao „Bed blu bojsi“.

Odnosi između pristalica Panatinaikosa i Dinama iz Hrvatske su poznati kao prijateljski i bliski, pa su domaći navijači okačili transparent sa Kacurisom i podigli parolu „Oslobodite Bed blu bojse“ pre početka utakmice.

Međutim, situacija je postala napeta kada su igrači AEK-a odlučili da napuste teren pre početka meča zbog prisustva ovog transparenta. Pretili su da neće izaći na teren ukoliko se transparent ne ukloni. Ovaj potez igrača dodatno je produbio tenzije na stadionu.

Oko 16.000 gledalaca prisustvovalo je ovom derbiju, a situacija je mogla da eskalira da nije brza reakcija obezbeđenja i organizatora. Uhapšeno je oko 100 navijača Dinama, koji su i dalje zadržani u grčkim zatvorima, bez naznake kada će biti pušteni na slobodu.

Prethodnih dana, na zahtev Grčke, hrvatska policija je uhapsila nekoliko navijača Dinama koji su se vratili u Hrvatsku nakon nereda koji su izbili početkom avgusta.

Ovaj tragičan događaj i nesporazum na stadionu ukazuju na važnost bezbednosti i kontrole na sportskim događajima. Izgubljeno život i nesigurnost na sportskim manifestacijama su ozbiljni problemi koje je neophodno rešavati kako bi se obezbedila bezbednost svih učesnika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter