0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

VALERI BOŽINOV ZA HS: ‘Kada igraš za Partizan ili Zvezdu pritisak je normalna stvar, nikada nisam video navijače kao što su ‘Grobari!’ (FOTO)

Objavljeno: 24.09.23 u 08:15

‘Igrati sa Sašom Ilićem je nešto posebno’.

U sredu, 27. septembra za celu Srbije biće praznik fudbala i tada sve staje da bi se pratilo ono što svi željno iščekuju, a to je ‘večiti derbi’. Na stadionu u Humskoj od 19 časova, snage će odmeriti fudbaleri Partizana Crvene zvezde u okviru devetog kola  Mozzart Bet Superlige Srbije.

Ovaj susret je poseban za mnoge igrače oba tima, koji sa posebnom motivacijom i željom ulaze u njega, a jedan od njih je i nekadašnji fudbaler ‘crno-belih’, Valeri Božinov. On je u Partizanu boravio od 2015. do 2017. godine i u tom periodu zabeležio 67 nastupa i postigao 25 golova i osvojio dva puta Kup Srbije i jednom domaći šampionat.

Valeri je za HotSport izneo svoja očekivanja pred derbi, ali je pričao i o svom boravku u Humskoj, koji pamti samo po lepom.

VB: Naravno da bih voleo da Partizan pobedi, pošto ja navijam za taj klub. Za mene je najbitnije da se igra lep fudbal, tribine da budu pune i da ne budu nikakvih problema i da to bude pravi fudbalski praznik.

 Proveo si dve sezone u Partizanu, za to vreme si odigrao četiri derbija uz skor od dva poraza, jednog remija i jedne pobede. Kakav je osećaj igrati derbi? Koliki je pritisak na igrače?

VB: Kad igraš fudbal pritisak je normalna stvar, bez njega ne može da se igra. U principu kad igraš za Zvezdu ili Partizan, svakog dana je pritisak, kad ideš na trening, kad odmaraš i kad igraš utakmice. Ja dok sam igrao za ‘crno-bele’ bez pritiska nisam mogao da funkcionišem, to me je guralo napred. Da bi osetio kako je igrati derbi, moraš da ga igraš, kad vidiš pun stadion i ogromnu podršku, to je najbitnije stvar i lepo za igrače.

FOTO: Starsport

 Tvoja epizoda u ‘crno-belom’ dresu može se reći da je uspešna. Osvojio si jedan domaći šampionat i dva kupa. Da li je to jedan od najleših perioda u tvojoj karijeri?

FOTO: Starsport

VB: Da, proveo sam dve prelepe godine u Srbiji, Partizanu. Volim tu zemlju, Beograd. Takođe, imam poštovanje prema Crvenoj zvezde i njenim navjiačima, oni su isto veliki klub sa bogatom istorijom. To što rade ‘crveno-beli’ u domaćoj ligi i u Ligi šampiona,  ja im želim sve najbolje i da idu dalje, zato što kada imaš ekipe koje igraju u Evropi, to je super za srpski fudbal, ali se nadam da će moj Partizan osvojiti prvenstvo.

 Crvena zvezda već nekoliko godina ima aspsolutnu dominaciju u srpskom fudbalu, obezdeili su i direktan plasman u Ligi šampiona. Sa druge strane, Partizan proživljava možda i najgore trenutke u svojoj istoriji. Šta je potrebno da se ‘crno-beli’ vrate na stare slave?

VB: Potrebne su pobede, kontinuitet najviše. To što sve radi Crvena zvezda, mora da radi i Partizan. Crveno-beli’ su dominatni zato što imaju veću moć za kupovinu igrača, imaju veći budžet zbog igranja u Ligi šampiona, što je za njih super. Druga stvar,  ‘Grobari’ moraju da se vrati i na domaći teren i da pružaju podršku kao u Pančevu, jer Partizan bez navijača ne može, oni su 12. igrač.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

 Ko je na tebe ostavio najveći utisak u Partizanu? 

VB: To što sam igrao sa Sašom Ilićem mi je najbolja stvar koja mi se dogodila u životu. Upoznao sam najvećeg čoveka, legendu, bilo mi je veliko zadovoljstvo da igram sa njim. Video sam šta on znači za Partizan i za navijače. Naravno i ‘Grobari’, nikada nisam video takve navijače, veliki fanatici. Oni su nešto specijalno, to što rade u fudbalu i košarci, to je nešto neverovanto. Bio sam u ‘Areni’ da gledam košarkaše, to je fanstatična atmosfera.

FOTO: Starsport

 

FOTO: Starsport

 Da li možemo da očekujemo tvoj povratak u Humsku, možda u nekoj drugačijoj ulozi?

VB: Nikad se ne zna šta nosi život, ali sve je moguće. Ja volim Partizan, ‘Grobare’ i želim im da osvoje prvenstvo ove sezone i da dobiju sve derbije – istakao je Božinov za HotSport.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter