0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

‘TRAŽIMO IZUZEĆE SUDIJE ŽIVKOVIĆA’: Iz Novog Pazara nezadovoljni deljenjem pravde u Lučanima! (VIDEO)

Objavljeno: 24.09.23 u 14:50

Peti klub koji izražava nezadovoljstvo arbitrima.

Fudbaleri Novog Pazara gostovali su u Lučanima ekipi Mladosti u okviru osmog kola Mozzart Bet Superlige Srbije gde su poraženi rezultatom 2:0. Međutim, ponovo je fudbal ovog vikenda pao u drugi plan, pošto su pored Javora i iz Pazara neazdovoljni suđenjem glavnog sudije meča Aleksandra Živkovića. 

Povodom toga čelnici kluba kraj Jošanice su izdali saopštenje u kome traže izuzeće Živkovića.

-Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar upućuje zahtev Komisiji za suđenje Fudbalskog saveza Srbije da isključi sudiju Aleksandra Živkovića iz utakmica koje naš klub igra. Pomenuti delioc (ne)pravde je brutalno oštetio Novi Pazar u utakmici u Lučanima – započeli su.

Dodali su da je rani žuti karton koji je on dodelio Adesinji rezuliralo njegovom kasnijem isljučenju.

-Već u prvih deset minuta je dodelio dva žuta kartona našim igračima (čime je pokazao svoju nameru), od kojih je prvi žuti karton Adesinji neopravdano dodeljen. Sudija Živković je već u 22. minutu pokazao drugi žuti karton, što je rezultiralo isključenjem pomenutog igrača – ističu.

Mišljenja su da penal nije ni postojao.

-Isti sudija je dosudio i nepostojeći penal za domaćina, čime je obavio svoj zadatak. Dodatno, Živković je produžio trajanje utakmice za svega 4 minuta, iako je bilo čak 10 izmena, pregledavanja VAR-a, intervencija medicinskih timova oba tima, i zadržavanja lopte od strane čak i dečaka zaduženih za vraćanje lopte koja je bila van terena – objasnili su iz Pazara.

Neujednačen kriterijum suđenja.

-Tokom celog meča, sudija je primenjivao neujednačen kriterijum pri dosuđivanju prekršaja, ne dosuđujući očigledan prekršaj nad našim igračem Ergelašem, iako je pretrpeo ozbiljan udarac i posekotinu na gornjoj usni. Slično se dogodilo i u slučaju očiglednog prekršaja nad Lazićem – kazali su.

Novi Pazar poslužio kao kompenzacija za ranije loše suđenje.

Očigledno je da je Novi Pazar poslužio kao poravnanje i kompenzacija za Mladost zbog sudijskih grešaka u njihovoj utakmici protiv Vozdovca. Ovakvi događaji čine da naš fudbal izgleda kao trgovinska buvlja pijaca. Ne čudi što naši klubovi na evropskoj sceni ne mogu osvojiti ni jedan bod. Tamo nema raznih Živkovića spremnih da se javno brukaju i sramote kako bi obavili zadatak koji im je poveren – jasni su iz kluba kraj Jošanice.

Nije prvi da ih je isti sudija oštetio.

-Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da nas isti sudija ošteti na isti način kao što se dogodilo juče u Lučanima. Slično se dogodilo u utakmici protiv Inđije, gde je takođe isključio našeg igrača, dosudio nepostojeći penal i poništio gol našem timu. vesni smo da ovim saopštenjem rizikujemo novčanu kaznu, ali ne možemo da ćutimo dok nas brutalno potkradaju. Nas će kazniti, dok druge ne smeju da opomenu, iako čine drastičnije stvari od naših javnih oglašavanja. Ovo postaje liga gde je unapred poznato ko će biti prvak i ko će igrati u Evropi, možda čak i ko će ispasti. Za nas ostale, ostaje samo „liga bez briga“ – poručuju.

Pozivaju i ostale na isterivanje pravde.

-Pozivamo ostale klubove da se udružimo i da zajedno branimo regularnost fudbalskog takmičenja. Poslednji je trenutak da podignemo svoj glas protiv sudijskih nepravdi i anomalija u našem fudbalu – navode u saopštenju iz Novog Pazara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter