0
Ostali sportovi

FOTO: Starsport

SRBIJA NEMA NAMERU DA STANE: Mate Nemeš osvojio novu medalju i obezbedio vizu za Pariz!

Objavljeno: 24.09.23 u 20:11

44. putnik za Olimpijske igre

Srpski rvač Mate Nemeš ostvario je izvanredan uspeh na Svetskom prvenstvu u rvanju, koje se održava u Beogradu, osvojivši bronzanu medalju i ispunivši olimpijsku normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Nemeš je svoj put do bronzane medalje započeo pobedivši u repasažu, gde je savladao protivnika Mihuta iz Rumunije. Nakon toga, u borbi za treće mesto, Nemeš je bio bolji od Amantura Ismailova. Ovim uspehom, Nemeš je ukupno treći put u svojoj karijeri obezbedio olimpijsku normu za Srbiju u rvanju.

Iako je Nemeš poražen u četvrtfinalu od Kubanca, ovaj rvač iz Srbije je uspeo da izbori repasaž zahvaljujući izvanrednoj izdržljivosti i talentu. U borbi za treće mesto, Nemeš se suočio sa izazovom, izgubivši prvi bod zbog pasive. Međutim, hrabro se borio, izjednačio na 3:3 i osvojio ključni bod koji ga je odveo do bronzane medalje.

Ova medalja nije samo velika lična satisfakcija za Mate Nemeša, već i značajan doprinos Srbiji u obezbeđivanju ukupno 44 vize za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine. Nemeš je još jednom pokazao svoju izuzetnu sposobnost i posvećenost ovom sportu, i s nestrpljenjem se očekuje njegovo predstavljanje na najvećoj sportskoj sceni u Parizu 2024. godine.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter