0
Boks

FOTO: BSS

POTPREDSEDNIK IBA U POSETI SRBIJI, BSS I ZVEZDI: ‘Imate odlične uslove za boks!’

Objavljeno: 24.09.23 u 10:50

Aduk Abakarov, potpredsednik IBA (Međunarodna boks federacija), osvedočeni prijatelj naše zemlje, boravio je u poseti Srbiji, Bokserskom savezu i BK Crvena zvezda.

Njegov domaćin bio je Nenad Borovčanin, prvi čovek BSS, koji je upoznao Abakarova sa sistemom rada u srpskom boksu.

Visoki predstavnik IBA izrazio je želju da poseti neki od tradicionalnih bokserskih klubova sa jakim imenom pa je izbor pao na BK Crvena zvezda.

U sali stadiona „Marakana“ iste večeri je pokazni trening crveno-belima držao ugledni trener iz Kazahstana Bolat Nijazimbetov, a nakon demonstracije Abakarov je bio oduševljen viđenim. Na licu mesta se uverio da škola boksa funkcioniše besprekorno, da je vode licencirani treneri i da su uslovi besprekorni. Istakao je značaj u popularizaciji boksa od strane kluba jednog tako velikog imena i tom prilikom se zahvalio Vladanu Miketiću, predsedniku BK Crvena zvezda, na požrtvovanosti i sprovođenju plana i programa koji je usklađen sa IBA.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter