0
Odbojka

Sladjana Mirkovic (L) Maja Ognjenovic Evropsko Prvenstvo u odbojci za zene Eurovolley 2021-CetvrtfinaleQuarter Final match between Serbia and France Beograd, 01.09.2021. foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

MAJA OGNJENOVIĆ NAKON PLASMANA NA OI: ‘Imali smo izuzetno napornu reprezentativnu sezonu!’

Objavljeno: 24.09.23 u 12:25

‘Akcenat je na početku leta bio na Ligi nacija.’

Odbojkašica Srbije, Maja Ognjenović govorila je zvanični sajt Odbojkaškog saveza o plasmanu na Olimpijske igre 2024. godine u Partizu, ali i o proteklom periodu u nacionalnom timu.

-Znali smo da ćemo imati izuzetno napornu reprezentativnu sezonu. Akcenat je na početku leta bio na Ligi nacija, nažalost nismo se kvalifikovale na finalni turnir, ali bilo je objektivnih okolnosti zbog kojih se to dogodilo. Onda smo imale pripreme za Evropsko prvenstvo, po ko zna koji put je svaka od nas igrala na tom takmičenju – započela je.

Dodala je da drugo mesto na Evropskom prvenstvu veliki uspeh.

 -Imajući u vidu da smo igrale finale, to dovoljno govori o kvalitetu i jačini ovog tima. Nažalost, izgubile smo u finalu, ali to ne može da se smatra neuspehom jer smo izgubile od protivnika koji je bio dostojan titule. Kroz samo par dana nas je očekivao kvalifikacioni turnir, možda i najvažnije takmičenje ove sezone – istakla je Maja.

Dotakla se i selektora Đovanija Gvidetija.

-Svaki trener dolazi sa svojom vizijom i ciljevima. Znam da je Đovani želeo da igramo i finalni turnir Lige nacija. Onda Evropsko prvenstvo. Svakako nije to bilo ispunjenje naših snova, jer smo želele zlato. I onda kad smo bile na ivici snage, znale smo da ovaj turnir iziskuje maksimalan fokus i apsolutnu koncentraciju da bi se očekivani rezultat dogodio – navela je ona.

Naš nacionalni tim je obezbedio plasman na OI kolo pre kraja, a ona je kazala da je ovo bio naporan turnir.

-Turnir je bio naporan, sedam utakmica u devet dana, uz to i nepopularni termini – tri meča smo igrale u 10 ujutru. Osim Meksika, nijedna ekipa ovde nije bila za potcenjivanje. I ne mogu da kažem da je svaka od učesnica mogla da bude konkurentna u smislu odlaska na Olimpijske igre, ali tu smo bile Dominikana, Kina, Holandija, mi… Ukrajina je pokazala da može mnogo i Kanada, koja je u uzlaznoj putanji. Bilo je naporno, ali opet naša želja i pobednički mentalitet su na kraju pobedili – jasna je.

Srbija ima još jedan susret, a to je sa Kinom koji se igra danas od 13:30.

-Svakako ćemo mi protiv Kine ići na pobedu, pre svega zbog nas. Jesmo ispunile ono zbog čega smo ovde. Ali takva smo ekipa, tako smo vaspitane da turnir igramo do kraja – daćemo sve od sebe. I koliko god će biti teško, jer je poslednja utakmica, pružićemo dobru i kvalitetnu partiju. Protiv Holandije smo osećale pritisak jer nikad nije lako kada igrate utakmice koje morate da dobijete – ali smo mi kao narod, a naravno onda da je u našem sportskom mentalitetu, najbolji kad je najvažnije – poručila je kapiten našeg nacionalnog tima.

Ispunjena su očekivanja.

To je činjenica kojom druge ekipe ne mogu da se pohvale. Srećna sam i ponosna što je to tako. Preplavile su me emocije, jer kada se podvuče crta, možemo da kažemo da smo zadovoljne ovim letom. Ispunile smo ono što se od nas očekivalo – zaključila je Ognjenović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter