0
Ostali sportovi

FOTO: Starsport

ALI ARSLAN OSVOJIO BRONZU U RVANJU: Nova medalja za Srbiju! (FOTO)

Objavljeno: 24.09.23 u 11:35

Obezbeđena olimpijska viza.

Srpski rvački reprezentativac grčko-rimskim stilom Ali Arsalan osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 72 kilograma na Svetskom prvenstvu u Beogradu. U fantastičnoj borbi za treće mesto, Arsalan je za samo tridesetak sekundi pobedio Japanca Šingoa Haradu, tehničkim tušem, rezultatom 9:0.

FOTO: Starsport

Ovo je već treća medalja za Srbiju na ovom šampionatu sveta, a ukupno 109. za našu zemlju na velikim takmičenjima. Arsalan je na taj način za rvačku reprezentaciju Srbije obezbedio i treću vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.
Sjajni srpski reprezentativac je na putu do bronzanog odličja prvo savladao Iranca, Sorabija.

FOTO: Starsport

Potom je u četvrtfinalu u veoma neobičnom meču izgubio od Roberta Fritča iz Mađarske sa 13:10, iako je vodio sa 10:5. U repasažu je pobedio Jamola Jumabeava iz Uzbekistana, takođe tehničkim tušem sa 12:3, da bi u potpunosti zablistao u duelu sa bronzu. Treba istaći da je Arsalan prošle godine na Svetskom šampionatu osvojio zlato.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter