0
Odbojka

FOTO: OSSRB

IMALI SMO I MALO SREĆE: Odbojkašice Srbije se plasirale na Olimpijske igre u Parizu!

Objavljeno: 23.09.23 u 15:50

Vidimo se u Parizu!

Odbojkašice Srbije su se uspešno kvalifikovale za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine. Ekipa pod vođstvom trenera Đovana Gvidetija je već pre poslednjeg kola obezbedila jedno od dva mesta koja vode na OI.

Nakon ubedljive pobede Srbije nad Holandijom rezultatom 3:0, već smo bili korak bliže obezbeđivanju vize za Pariz 2024. Dodatnu podršku nam je pružila Dominikanska Republika.

Da bi Srbija zvanično osigurala svoje mesto na Olimpijskim igrama, Dominikanska Republika je trebala da pobedi Kinu sa 3:0 ili 3:1. Odbojkašice Dominikane su ostvarile ovaj podvig, pobedivši domaćina u četiri seta (3:1).

Ovim uspehom, naše odbojkašice postale su 32. članice olimpijskog tima Srbije, koji će ponosno predstavljati našu zemlju u Parizu. Na Olimpijskim igrama u Parizu, naše trostruke evropske šampionke i dvostruke svetske šampionke će imati priliku da se bore za zlatnu medalju, koja im nedostaje nakon srebra osvojenog u Riju 2016. godine i bronze osvojene u Tokiju na proteklim Igrama.

9
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter