1
Košarka

FOTO: ABA liga

EFES BOLJI OD PARTIZANA: ‘Crno-beli’ pokazali dobru igru, ali nedovoljno za pobedu!

Objavljeno: 23.09.23 u 18:15

Šampiona ABA lige ipak nije uspeo.

Košarkaši Partizana su porazom započeli turnirn u Atini, pošto su u ‘OAKA Areni’ poraženi od Efesa rezultatom 81:79. ‘Crno-beli’ su odlično otvorili susret  imali kontrolu igre toko čitave prve četvrtine koju su okončali sa 11 razlike u svoju korstis 23:12.

Nakon pauze usledio je pad u igri tima Željka Obradovića, pošto tri minuta nisu pogodili koš, a protivnik je to iskoristio i napravio seriju od 8:0 i vratio se u susret. Odgovorio je  Panter najpre jednom, pa onda i drugom trojkom, sa osam metara. Efes se vratio sa minus sedam, čak i izjednačio, ali je sjajna igra Anđušića donela prednost svom tima na poluvremenu (43:40).

Treča čevrtina je bila kobna po oba tima pošto su u nju ušli sa dosta nevoze, ali su ‘crno-beli’ ipak bili konkretniji trojkama Kaminskog Jaramaza stekli prednost od +13 (57;44) Ipak, tim iz Istanbula je našao recept da se vrati i da priđe na zaostatak od četiri poena koji je trojkom ublažio Smajlagić.

Poslednju četvrtinu je Efes bolje otvorio gde je posle samo dva i po minuta zbog petog faula na klupu morao Dožijer.  U poslednji minut ušlo se rezultatom 79:79. Efes je bio u napadu, a skokom u napadu iz odbojke je Tompson je pogodio, da bi Smajlagić u poslednjem napadu promašio za produžetak.

 

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter