0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA IZGUBILA POSLE DRAME NA KIPRU: Makabi nakon dva produžetka uspeo da slomi crveno-bele!

Objavljeno: 22.09.23 u 20:25

Dinamična utakmica na Kipru

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi na startu turnira na Kipru od ekipe Makabija iz Tel Aviva rezultatom 112:109 nakon dva  produžetka.

Veoma tvrdo je otvorena prva četvrtina ovog pravog evroligaškog okršaja u kojem smo u prva četiri minuta igre videli isto toliko poena ukupno na parketu.

Odlično je ovaj period igre zatvorila Crvena zvezda pre svega zahvaljujući raspoloženom Luki Mitroviću, pa se na prvi mali odmor otišlo sa +7 srpskog tima.

Makabi je napravio sjajnu seriju od 8:0 na početku druge deonice te je uspeo da preotme prednost timu Duška Ivanovića.

Ipak, Zvezda se stigla krenula da pogađa u napadu, kao i da zatvara napade izraelskog tima te je sa samo jednim poenom minusa završila prvo poluvreme.

U trećoj četvrtini videli paklen okršaj dva tima koji su pogađali dosta toga na obe strane u strelce se čak upisao i Nemanja Bjelica.

Do kraja ovog perioda igre Makabi je teškom mukom uspeo da sačuva prednost pred poslednjih deset minuta koji su bili veoma dramatični.

Košem Branka Lazića na startu četvrte četvrtine Crvena zvezda je posle dugo vremena uspela da vrati prednost na svoju stranu, ali je Vejn Boldvin odmah uzvratio u narednom napadu.

Sredinom poslednje deonice videli smo izvanrednu seriju Nemanje Nedovića koji je vezao pet poena od ukupno sedam u seriji koliko je Zvezda postigla i primakla se Makabiju na poen zaostatka.

Iako su i Makabi i Crvena zvezda imali priliku da odnesu pobedu u regularnom delu nijedan tim nije iskoristio završni napad, tako da se otišlo u produžetke pri rezultatu 84:84.

Posle velike drame u prvom produžetku Crvena zvezda je nakon sjajne odbrane i iznuđenog faula u napadu imala šut za pobedu, ali Nedović nije uspeo da pogodi tako da je meč produžen za još pet minuta.

Završnica drugog produžetka je protekla u znaku Makabija tako da je on na kraju i odneo pobedu.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter