0
Fudbal

FOTO: FK Čukarčki

TOŠIĆ ŽALI ZA PORAZOM OD FENERVAROŠA: ‘Kontrolisali smo igru, ali desio se pad koncentracije!’

Objavljeno: 22.09.23 u 17:55

‘U najgorem trenutku smo primili i drugi gol.’

Fudbaleri Čukaričkog su doživeli poraz od Ferencvaroša 3:1 u okviru prvog kola Lige Konferencije i ne baš dobro započeli svoju evropsku odiseju. Levi bek tima sa Banvoog brda, Nemanja Tošić istakao je da je protivnik iskoristio mali pad koncentracije i da nisu odigrali kako treba kada je bilo najvažnije.

– Na početku meča smo kontrolisali igru. Kompaktno smo se branili, bili dobri u bloku, iz kontranapada postigli i gol. Ali, jedan naš mali pad koncentracije vratio je rezultatski egal. I to kad je trebalo da ugrozimo rivala, iz našeg prekida, umesto da nađemo šansu za 2:0 u toj situaciji, primili smo gol za izjednačenje – započeo je.

-Potom, u najgorem trenutku smo primili i drugi gol, kad je ostalo još veoma malo do kraja prvog poluvremena. To je stvar volje, koncentracije i trenutka, a mi tada nismo odigrali kako je trebalo. Posle je sve bilo mnogo teže – nastavio je on.

Dodao je da je ambijent bio sjajan.

– Prelep ambijent, hvala svim ljudima koji su došli nas da podrže, takođe domaći navijači su bili sjajni, ispunili su stadion, privilegija je igrati na ovakvom stadionu. Veliko je ovo iskustvo za nas. Kvalitet imamo, u to sam siguran, ali eto tek sada stičemo iskustvo igranja utakmica na ovom nivou – naveo je bek ‘brđana’.

Istakao je da su ostala još susreta koja će iskoristiti.

-Problem je što smo dobro krenuli, a potom izgubili meč. Mnogo će nam sve ovo značiti, nismo razočarali, borili smo se koliko smo mogli u ovom trenutku protiv veoma dobrog rivala. Ostaje nam još pet mečeva, probaćemo da ih iskoristimo na najbolji mogući način – poručio je Nemanja.

Drugačije su utakmice u Evropi nego u Superligi.

– Bez želje da ikog potcenimo, ali zaista su drugačije utakmice u Evropi i domaćoj Superligi. Na međunarodnoj sceni je potrebno držati koncentraciju na najvišem mogućem nivou tokom čitavog meča, a mi smo eto na svojoj koži osetili da se svaka greška u Evropi skupo plaća – objasnio je.

Ipak neće biti lako ni u domaćem šampionatu.

-Opet, moramo da se okrenemo obavezama u domaćem šampionatu, videli smo i tu da nijedna utakmica nije laka. Pa neće biti laka ni naredna protiv lučanske Mladosti na našem stadionu u četvrtak – zaključio je Tošić.

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter