1
Evrokupovi

Janos Zemberi (L) and Paladji Sabaolc (R) Fudbal-Super League Season 2021/2022 Partizan v TSC Backa Topola Beograd, 02.04.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

„PREDSTAVLJAĆEMO SRBO-MAĐARSKU“: Predsednik TSC-a se oglasio pred utakmicu sa Vest Hemom!

Objavljeno: 21.09.23 u 17:50

„Ali mi smo srpski klub.“

Predsednik TSC, Janoš Žemberi, istakao je važnost veza između svog kluba iz Bačke Topole i Mađarske, posebno se osvrćući na vezu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Govoreći o tome novinaru Gardijana Niku Ejmsu, Žemberi je naglasio da iako imaju podršku vlade Mađarske, TSC ostaje srpski klub.

– Vlada Mađarske nam je asistirala u tom projektu, imamo njihovu podršku zbog mađarske zajednice koja živi u gradu i okolini. Ali, mi smo srpski klub – naglasio je Žamberi.

Novinar Gardijana je istakao da je za izgradnju stadiona TSC izdvojio 9,5 miliona evra, kao i da se Bačka Topola nalazi blizu srpsko-mađarske granice, te da je klub u prethodnoj sezoni postigao značajne sportske uspehe, uključujući i visok plasman na tabeli ispred Partizana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK TSC Bačka Topola (@fktsc)

Dodatno je napomenuto da nova centralna ustanova mađarskog fudbala, Akademija Puškaš, pomaže fudbalskim centrima u regionu, ali i TSC-u.

– Svi mi dobijamo novac iz istog izvora, tako da se poznajemo međusobno sa redovnih sastanaka. Naši treneri i igrači dele iskustva i informacije, svaki put se čuje i sazna nešto novo. Volim takvu vrstu saradnje, nadam se da ćemo je unaprediti još više.

Što se tiče utakmice protiv Vest Hema u Londonu, Žemberi je istakao da će njegov klub predstavljati i Srbiju i Mađarsku, pozivajući ambasadore obe zemlje u Londonu da prisustvuju utakmici i naglasivši da je njihova zemlja „Srbo-Mađarska“.

Fudbaleri TSC će odigrati svoju prvu utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope protiv Vest Hema u 21 čas.

0
0

1 Komentara

  1. Eto prave suštine ovog gulaš-paprikaš projekta..Navikli ugarski konjušari da otimaju i siluju nekažnjeno i sad kreću u nove pohode..Prva žrtva je bio Partizai pa vi vidite koja je to mafija..Dakle kaže čova ovo je madjarsko-srpski tim u sred Srbije.Šta bi bilo da mi uradimo tako nešto u Madjarskoj?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter