0
Košarka

Kevin Panter )FOTO: Starsport)

PANTER: ‘Evidentno je da imamo još posla koji moramo da uradimo!’

Objavljeno: 21.09.23 u 12:20

‘Imamo neverovatan broj opcija sa različitim petorkama.’

Kapiten ‘crno-belih’, Kevin Panter je u intervjuu za Mozzart Sport govorio o trenucima oko produžetka ugovora sa Partizanom, ali se osvrnuo i na sadašnji momenat. Juče je tim Željka Obradovića poražen od SC Derbija u finalu ABA Superkupa sa 83:81, a Panter je rekao treba još dosta toga da se uradi.

-Iako smo na dosta utakmica do sada pobedili, upisan je taj jedan poraz, evidentno je da imamo još posla koji moramo da uradimo. Sve su to neke sitnice i detalji na koje moramo da obratimo pažnju, naravno tu su i novi momci kojima pomažemo da se što lakše uklope u sistem. Sve to mnogo lakše ide kada imamo jezgro igrača od prošle godine koji znaju šta trener hoće i očekuje pa je zbog toga i novim igračima lakše da se prilagode – istakao je.

Zadovoljan je ekipom.

-Imamo neverovatan broj opcija sa različitim petorkama, možemo mnogo toga da kombinujemo i u napadu i u odbrani, što na kraju krajeva najviše odgovara treneru jer on ima toliko akcija spremnih, pa onda i alternative za svaku akciju, pa onda alternativa za alternativu… Zbog toga je bitno da smo raznovrsni i da možemo različite stvari da radimo na parketu sa različitim petorkama. Verujem da kako sezona bude odmicala da ćemo da vidimo različite petorke sa različitim zaduženjima – naveo je kapiten Partizana.

Govorio je o kadrovskoj situaciji.

-Imamo sada u ovom trenutku četiri ili pet igrača koji bez problema mogu da prevedu loptu, započnu napad, ali hajde da se sada fokusiram na Pi Džeja jer je novi i znam da se dosta priča o njemu. Baš smo skoro seli i razgovarali o svemu. Glavni savet koji sam mu dao je da ako se nađe u nekoj situaciji na terenu i ne zna šta tačno treba da uradi, neka uvek ima spremne dve ili tri akcije koje je najbolje uvežbao na treningu i neka pokrene njih, to će mu uvek olakšati život – jasan je on.

-Znam po sebi, šta god da se dešava na terenu, ja imam dve opcije koje smo uvežbali i ako nešto krene po zlu, daću znak da odigramo to i sve se vrlo brzo vrati u normalu. To su neke sitne stvari koje pomažu, ali on definitivno može da kreira u napadu i to će se videti tokom sezone, siguran sam – objasnio je Kevin.

Dotakao i Alekse Avramovića.

– Pričali smo o nekoj njegovoj poseti u školi u njegovom rodnom gradu, nestvarno mi zvuči, ali ako je neko zaslužio to onda je Aleksa. Svi znamo koliko je energičan, sa koliko strasti igra, obožava publiku, to ga još više motiviše.  Baš mi drago što je doživeo ovakvo leto, gledao sam neke utakmice sa šampionata, bio je izvanredan. Međutim ono što me najviše raduje kod njega je da su ga najzad zaobišle povrede i sada svi možemo da vidimo kako to izgleda kada je Aleksa na 100 posto – poručio je.

Prija mu uloga kapitena.

-Kada mi je saopšteno da ću biti kapiten prošlog leta, inicijalna reakcija mi je bila, a i sećate se moje izjave: ’Ne želim da im budem otac saigračima, ja sam samo jedan od momaka u timu’. Tek kasnije sam shvatio kako je sezona prolazila šta znači biti kapiten ovakvog kluba. Hteo sam da ostanem veran sebi, možda nisam hteo da se menjam. Ne kažem da nisam hteo da budem lider, jesam hteo, ali jednostavno dobio sam nova zaduženja koja sam malo kasnije shvatio i sada ih vrlo dobro shvatam. Osećam se komforno u ulozi kapitena – zaključio je Panter.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter