0
Lifestyle

FOTO: Hisense

Hisense televizori osvojili dve prestižne nagrade za kvalitet i inovacije

HotSport
Objavljeno: 21.09.23 u 15:58

Hisense televizori sa Mini-LED panelima dobili su prestižnu nagradu najuglednijeg globalnog žirija za tehniku.

Televizori kompanije Hisense (modeli 65U8KQ i 65U7KQ) dobitnici su prestižne EISA nagrade u kategorijama Mini LED TV i Best buy Mini LED TV na ovogodišnjoj dodeli nagrada upriličenoj na početku IFA 2023 sajma u Berlinu.

Hisense televizori sa Mini LED tehnologijom podjednako su dobar izbor za filmofile, gejmere, ljubitelje serija i aplikacija za bindžovanje, ali i navijača. Paneli Hisense U7 i U8 podržavaju tehnologije kakve su Quantum Dot (unapređenje prikaza boja), brzo osvežavanje slike (do 144 Hz), Hi-View Engine procesor za obradu video i audio signala, HDR, Dolby i IMAX podrška, kao i mogućnost korišćenja aplikacija na VIDAA Smart platformi. Zahvaljujući ovim i brojnim drugim karakteristikama nagrađeni Hisense televizori omogućavaju prikaz slike kakvu korisnici i očekuju – živopisne i jasne.

FOTO: Hisense

Mini LED tehnologiju sa lokalnim zatamnjivanjem u punom opsegu Hisense naziva – revolucijom svetla. To je zbog činjenice da jačina osvetljenja ide do čak 1.500 nita, ali i zbog prirode samog panela. Mini LED je osmišljen tako da bude posvećen prikazivanju dubljih crnih i snažnijih belih delova slike, sa više detalja, kako bi jasno istakao kontrast sadržaja. Više od 1.300 zona zatamnjivanja u punom opsegu i precizno svetlo sa malom difuzijom ističu crne nijanse više nego do sada, čime se ovi delovi slike prikazuju upečatljivije i bez grubih prelaza.

Dodatno, AI algoritmi omogućavaju automatsko podešavanje i fino doterivanje slike u zavisnosti od toga šta se trenutno prikazuje. Takođe, potrošači imaju mogućnost da biraju šta i kada žele da gledaju pomoću najpopularnijih streaming i sportskih servisa, i to kroz veliki broj popularnih aplikacija, među kojima su i FIFA i UEFA.

Kao ponosni sponzor kvalifikacija za i EURO 24 takmičenja u Nemačkoj, Hisense naglasak stavlja i na režim za sport, kojim se fudbal, košarka i svi drugi sportovi na TV-u čine kao da se dešavaju uživo, pred gledaocima.

EISA eksperti o Hisense televizorima

Neki od razloga zbog kojih je EISA dodelila nagradu U7 modelu za 2023/2024 godinu su: Kao ulaznica u seriju Hisense televizora od 120 herca, 65U7KQ kombinuje 4K ekran s Mini LED pozadinskim osvetljenjem i nudi 384 zone zatamnjivanja. Ova karakteristika, udružena s Quantum Dot tehnologijom za boje, za rezultat ima oštru sliku, sa odličnim kontrastom i živopisnim nijansiranjem. Podržani formati obuhvataju dinamički Dolby Vision IQ, HDR10+ i HDR10+ Adaptive, dok senzori za temperaturu boje i osvetljenje obavljaju merenja prostora i podešavanja slike.

Što se U8 modela tiče, izdvajamo iz EISA izjave: Podela Mini LED pozadinskog osvetljenja na 1.008 zona, s preciznim lokalnim zatamnjivanjem, daje poboljšani kontrast, duboku crnu i svetlu belu, dopunjene bogatstvom boja. Za dodatnu optimizaciju slike prisutni su Dolby Vision IQ, HDR10+ i HDR10+ Adaptive, kao i Filmmaker Mode za reprodukciju sadržaja onako kako ga je režiser zamislio – a kad je zvuk u pitanju, ugrađeni 2.1.2-kanalni Dolby Atmos audio-sistem jednako je živopisan. Kad modelu 65U8KQ dodate gejmerske konekcije, VIDAA U7 pametnu platformu i uglađen, moderan dizajn, dobili ste zaista privlačan TV.

FOTO: Hisense

O EISA nagradama

EISA asocijaciju čine najugledniji tehnološki magazini širom sveta, iz Srbije je to samo Hi-Files, a glasanje za najbolje uređaje održano je krajem juna, putem više online sastanaka.

EISA dodeljuje nagrade najboljim tehnološkim i medijskim uređajima još od 1982. godine i to u ekspertskim grupama Hi-Fi, Home Theatre Audio, Home Theatre Video & Display i Mobile Devices. Tradicionalno, uručenje nagrada organizuje se dobitnicima i njihovim predstavnicima tokom početka IFA sajma u Berlinu, kao uvertira za sve novo što nas u narednoj godini očekuje u sektoru potrošačke elektronike.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter