0
Košarka

Dante Exum (L) Ioannis Papapetrou (C) and Aleksa Avramovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Barcelona on March 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

AVRAMOVIĆ NAKON PORAZA OD SC DERBIJA: ‘Još pravimo taktiku, uigravamo sve varijante!’

Objavljeno: 21.09.23 u 08:55

‘Ja sam ovaj turnir igrao praktično bez treninga sa ekipom.’

Košarkaš Partizana, Aleksa Avramović je nakon poraza u ABA Superkupu od Studentskog Centra rekao da su napravili dve, tri greške u odbrani i da je protivnik to iskoristio.

-Mi smo imali osam poena prednosti, mislili smo da smo pobedili. Onda na minut i nešto isto imamo prednost. Sve imamo u svojim rukama i onda pravimo dva-tri greške u napadu i odbrani,oni se vraćaju, Borna Kapusta pogađa fantastičan šut. Još jednom svača mu čast i čestitam im na zasluženoj pobedi – naveo je on.

Istakao je da se ekipa još formira zbog novih igrača, ali da će biti sve kako treba.

-Ja sam ovaj turnir igrao praktično bez treninga sa ekipom. Radimo još, pravimo taktiku, uigravamo sve varijante. Sve su to neke stvari koje se radi u hodu i moram da kažem da nam je baš dobro došla ova utakmcia sa Derbijem. Mi imamo dosta novih igrača, sve ih uvodimo, svako od nas se pronalazi. Nemam sumnje da će to ići u boljem smeru – jasan je Aleksa.

Dotakao se i jačine ABA lige.

-ABA liga je evidentno jača za barem 30 posto u odnosu na prošlu sezonu, posebno Studentski centar. vidi se napredak kod njih – poručio je reprezentativac Srbije.

Njegovo učešće na Mundobaksetu zadivilo je sve što ga je stavilo među najomiljenije košarkaše, a on je kazao da mu je drago ako je svojim primerom uticao pozitivno.

-Idol je prevelika reč, bolje da kažemo uzor, a ako sam nekim svojim primerom skrenuo pažnju kod dece, drago mi je na tome. Trudim se da prema svima ophodim sa poštovanjem – zaključio je Avramović.

Podsetimo, juče se odigralo finale ABA Superkupa, u kome su odmerili snage košarkaši Partizana Studentskog Centra, a ‘crno-beli’ su poraženi rezultatom 83:81. Meč je obeležila trojka crnogorskog internacionalca Borne Kapuste koji je iskoristio pad u igri protivnika i poentirao.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter