0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

HRVAT OPLEO PO NBA LIGI ZBOG JOKIĆA: „Opljačkali su ga, to je prevara veka!“

Objavljeno: 20.09.23 u 18:55

Bio je oštar tim povodom

Legendarni hrvatski košarkaš, Krunoslav Simon, izrazio je svoje neslaganje sa nedavnom odlukom o MVP nagradi u NBA ligi. Iako je Nikola Jokić, srpska superzvezda, osvojio ovu prestižnu nagradu u prethodne dve sezone, priznanje za 2022-2023. godinu pripalo je Džoelu Embidu.

Simon je ocenio ovu odluku kao „besmislicu“ i „pljačku veka“ u podkastu Inkubator. On je izrazio svoje zaprepašćenje ovakvim ishodom, posebno nakon impresivne sezone koju je Jokić imao, prosečno postižući 24,5 poena, 11,8 skokova, 9,8 asistencija i 1,3 ukradene lopte po utakmici.

Simon je čak izjavio da će prestati da prati NBA zbog ove odluke. Međutim, treba napomenuti da se Jokiću na kraju sezone pridružila najvažnija nagrada – NBA šampionski prsten, što je svakako posebno dostignuće u njegovoj karijeri.

Nagrade i priznanja u NBA ligi često izazivaju polemike i različita mišljenja, a izbor za MVP igrača je posebno kontroverzan, jer se zasniva na subjektivnim ocenama sportskih novinara.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter