3
Domaći fudbal

FOTO: FSS/screenshot

SA ČAIRA UPUTILI PROTESNO PISMO DŽAJIĆU: ‘Ne dozvolite da bilo ko uprlja Vaše ime i ugled!’

Sava Jojić
Objavljeno: 19.09.23 u 12:50

‘Fudbalska javnost u Srbiji već duže vreme zaprepašćena je neprofesionalnošću.’

Fudbalski klub Radnički iz Niša uputio je protesnu pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije, Draganu Džajiću u vezi suđenja koje ove sezone nije baš na profesionalnom niovu. Oni su u saopštenju naveli da oni kao klub već duže vreme ukazuju na određenje greške.

-Ne dozvolite da bilo ko uprlja Vaše ime i ugled i krije se iza Vas, a da ovako rukovodi fudbalskim sudijama u Srbiji. Predsedniče, fudbalska javnost u Srbiji već duže vreme zaprepašćena je neprofesionalnošću i bahatošću pojedinih sudija i ljudi koji su za njihovo imenovanje odgovorni – započeli su.

-Fudbalski klub Radnički već duži vremenski period ukazuje na problem suđenja u srpskom fudbalu. Kao što se i FK Crvena zvezda sada žalila na suđenje Milana Milanovića, pre izvesnog vremena smo i mi zvanično uputili žalbu na istog sudiju zbog njegovog neprofesionalnog suđenja na baraž utakmici Radničkog protiv Inđije, 4. juna ove godine – dodaju.

-Tada smo se obratili zvaničnim pismom i predsedniku Sudijske komisije Dejanu Fillipoviću, žaleći se na neprofesionalno ponašanje sudije, ali odgovor nismo dobili ni do danas. Gospodin Filipović nas nikada nije upristojio bilo kakvog odgovora, i ne samo da nikada nije kaznio sudije koje su očigledno oštetile Radnički nego ih je i nagrađivao – nastavili su.

– I zbog svega toga mi sada ponovo tražimo smenu Filipovića i kažnjavanje sudije Milanovića, jer je nedopustivo to što se radi. Ovo nije problem ni Radničkog, ni Zvezde, niti bilo kog kluba pojedinačno, već je problem srpskog fudbala u potpunosti i ovakvim stvarima se mora stati na put – ističu sa Čaira.

-Očigledno je da problem suđenja u srpskom fudbalu postaje rak rana ovog sporta i zato su neophodne hitne reakcije kako bi se samovolji pojedinih stalo na put. Neprihvatljivo je da Filipović i njegovi saradnici ignorišu sve probleme prouzokovane njihovim neradom, a sve ovo već dugo traje – kazali su.

-Sudije moraju da sude pošteno i mora se formirati organ u FSS-u koji će kontrolisati rad sudija. Srbiji ne treba sudija koji će biti izvršilac želja Filipovića ili bilo kog drugog pojedinca – poručili su.

-Zato što nema jasne kontrole, suđenja su iz kola u kolo sve gora. Tako će i biti dok se ne utvrdi odgovornost onih koji su doveli srpski fudbal u takvu situaciju. Tražimo da sudije budu pošteni i sude po pravilima igre, a ne da budu egzekutori. Imajući u vidu da Radnički, pa i ceo jug Srbije, nema predstavnike u Izvršnom odboru i Odboru za hitna pitanja, sudije klubove iz ovog regiona smatraju potpuno nebitnim i mogu protiv njih da rade sta god požele – zaključuju iz Radničkog.

8
4

3 Komentara

  1. Izvadili ga iz zatvora, kao političku žrtvu, i ovi mu sad kaljaju časno napredno ime, bilo bi mnogo žalosno da nije smešno,,,,

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter