0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screesnhot

PANČEV PRED SUSRET SA ‘GRAĐANIMA: ‘Neće biti lako, ali proleće u Evropi je dostižna stvar!’

Objavljeno: 19.09.23 u 12:20

‘Zvezdina grupa je vrlo atraktivna.’

Večeras startuje Liga šampiona, a fudbaleri Crvene zvezde u prvom sustretu imaju pravi test zrelosti, jer igraju protiv aktuelnog prvaka Evrope, Mančester sitija. Duel se igra na stadion ‘Etihad’ od 21 čas, a izabranici Baraka Bahara su juče stigli u  Englesku  kako bi se dobro pripremili.

Tim iz Ljutice Bogdana je jedini klub u regionu uz rumunsku Steauu koji može da se pohvali ‘ušatim peharom’, a svoja očekivanja o ovom susretu izneo je baš član te generacija iz Barija, Darko Pančev. Čovek odluke protiv Marseja je za Meridian Sport rekao da je treće mesto najrealnije.

-Zvezdina grupa je vrlo atraktivna. Činjenica da u grupi imamo po jednog nemačkog i engleskog predstavnika je najbolji svedok mojoj tvrdnji. Još kada uzmemo u obzir da je Mančester siti aktuelni evropski prvak, jasno je da neće biti lako. Smatram, kao i većina ljudi sa strane, da je treće mesto u grupi objektivan i dostižan uspeh. Takav ishod donosi proleće u Evropi i to je velika stvar. Sve preko toga je fenomenalno – poručio je.

Dodao je da Zvezda ide u goste ekipi koja nema milosti.

-Nada uvek postoji, to nikada ne mogu da ti oduzmu. Zvezda ide u goste ekipi koja nema milosti ni prema kome. Uvek gledaju da postignu što više golova. Svi znamo kako izgleda Gvardiolin stil. Kombinatorika, mnoštvo dodira sa loptom, ubacivanja veznih igrača. Nadam se da će Bahar dobro proučiti njihov način igre i da će crveno-beli pružiti dostojan otpor – naveo je on.

Govorio je da je častan poraz korektan, a da bi pobeda bila ogorman uspeh.

-Častan poraz je korektan, a pozitivan ishod bi bio ogroman uspeh. Bahar je osvežio ekipu, došli su novi igrači. Hajde da pustimo da nam vreme pokaže koji pojedinci će izrasti u vođe tima. Smatram da je Izraelac dobar trener i očekujem da će Zvezda pružati odlične partije pod njegovim vođstvom – jasan je.

Zvezda je veliki klub sa ogromnom tradicijom.

-Oni su svesni da igraju u velikom klubu, najvećem u regionu sigurno. Znaju da igraju za tim sa neverovatnim navijačima i bogatom tradicijom. To je dovoljno. Moraju to da ispoštuju i pruže maksimum. Dobra igra donosi i dobre rezultate, a konačan ishod je zadovoljstvo tima, navijača i čitave javnosti – istakao je Darko.

Osvrnuo se na utakmice protiv Fiorentine, ali na poraze od Čukaričkog Voždovca.

-Ako uzmemo za primer utakmicu protiv Fiorentine, videćemo mnogo vrlina. Čak pet golova za pola sata igre. Dueli sa Voždovcem i Čukaričkim su nešto sasvim drugo, puno nedostataka i mana. To su dva neočekivana poraza. Primetne su mnoge greške. Nadamo se da će Zvezda to što pre ispraviti – kazao je.

Pričao je da je kriza zbog novih igrača koje treba lepo ukomponovati.

-Sa igrom iz te dve utakmice u Mančesteru neće dobro proći. Verujem da je to jedna mala kriza… Možda zbog mnogo novajlija, uigravanja. Sve je rano, tek smo na početku sezone. Potrebno nam je vreme da uočimo šta fali, a šta je odlično u ovom timu – zaključio je Pančev.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter