0
Evroliga

FOTO: Twitter/@basketbols

VELIKA ŽELJA PARTIZANA STIGLA U ISTANBUL: Potpisao je ugovor sa Fenerbahčeom, ali neće igrati Evroligu!

Objavljeno: 18.09.23 u 12:55

Sada je malo jasniji njegov status

Arturs Žagars, talentovani letonski plejmejker, potpisao je trogodišnji ugovor sa renomiranim evropskim košarkaškim klubom, Fenerbahčeom. Ovaj transfer je zvanično potvrđen od strane kluba.

Žagars je privukao veliku pažnju svojim izvanrednim performansama na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u košarci. Prema saopštenju kluba, tokom sezone 2023-24, letonski košarkaš će biti pozajmljen litvanskom timu BC Vulvs, koji se takmiči u Evrokupu.

Pojedini izvori su sugerisali da su mnogi vodeći evropski klubovi, uključujući Partizan, Žalgiris i Baskoniju, kao i neki NBA timovi, intenzivno istraživali i pratili Žagarsa.

Arturs Žagars, star 23 godine, je ostavio snažan utisak na Mundobasketu sa prosekom od 12,4 poena po utakmici, uz impresivan šut iz igre (55,6% za dva poena i 41,7% za tri poena). Takođe je beležio i 2,6 skokova i 7,4 asistencije po meču, sve za samo 25 minuta igre. Njegova izvanredna igra rezultirala je njegovim izborom u drugi tim FIBA Svetskog prvenstva 2023. godine.

Posebno treba napomenuti da je Žagars postavio novi rekord asistencija u jednom meču Svetskog kupa, zabeleživši čak 17 asistencija protiv Litvanije, nadmašivši legendarnog Tonija Kukoča, koji je imao 15 asistencija.

Ovaj mladi talent se vraća u Litvaniju, gde je poslednji put igrao za Nevežis u Litvanskoj košarkaškoj ligi (LKL). Prošle sezone, beležio je impresivan prosek od 15,4 poena, 3,0 skokova, 4,4 asistencije i 1,1 ukradene lopte po meču, ostvarivši efikasnost (EFF) od 16,3 u 22 utakmice sa prosečno 28 minuta igre.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter