0
Košarka

FOTO: KK Partizan

PARTIZAN USPEO DA ‘SLOMI’ OTPOR UPORNE MEGE: U polufinalu ih čeka Igokea!

Objavljeno: 18.09.23 u 20:52

Partizan Mozzart Bet se plasirao u polufinale AdmiralBet ABA Superkupa. U borbi za finale, crno-beli će u utorak, 19.09. igrati od 18 časova protiv Igokee.

U četvrtfinalnom duelu, Parni valjak je danas u SC Morača savladao Mega MIS sa 89:78.  Iako nekompletni, crno-beli su tako uspešno započeli napad na prvi trofej u sezoni. Početak meča, obeležile su smene u vođstvu koje su dovele do potpunog rezultatskog egala nakon isteka prve četvrtine (25:25). Drugu četvrtinu, crno-beli započinju trojkom Doužera i polako stiču osetniju razliku koju je rival ipak uspeo da smanji na +8, koliko je bilo na polovini meča.

U trećoj deonici, Mega uspeva da se ponovo približi i sa istekom ovog perioda igre stigne do potpunog izjednačenja (67:67). Ipak, u poslednjoj četvrtini crno-beli ponovo preuzimaju potpunu kontrolu nad dešavanjima pod oba koša, i sa rezultatom 22:11, koliko je završena četvrta četvrtina, dolaze do konačnih 89:78 i plasmana u polufinale.

FOTO: ABA liga

Na konferenciji za medije održanoj posle meča, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio:

„Počeli smo turnir. Jasno je da tim još uvek nije na onom nivou koji je potreban za bilo koje zvanično takmičenje, obzirom da smo imali kratak pripremni period i veoma mali broj utakmica – a za to smo se odlučili jer ispred sebe imamo izuzetno napornu sezonu. Već sam nekoliko puta govorio o tome da ćemo u oktobru i novembru imati po deset utakmica, a u decembru i januaru po 11, što znači 42 utakmice u četiri meseca. Iz tog razloga sam se odlučio na takav plan i program. Što se same utakmice tiče, želim da iskoristim priliku da zaista čestitam ekipi Mege na odličnoj utakmici. Mladi igrači, odlično vođeni – igrali su vrlo dobru utakmicu koja je bila jako zanimljiva, pretpostavljam i za gledaoce. Naravno, čestitam i mojim igračima na pobedi i plasmanu u polufinale. Ostaje nam da izanaliziramo prethodnu utakmicu Igokee i Cedevite i da se pripremimo za sledeću utakmicu. Naravno, još jednom hvala svim ljudima koji su došli – a pogotovo navijačima Partizana na fantastičnom dočeku“, poručio je Obradović.

Crno-beli će se za ulazak u finale boriti u utorak, 19.09. od 18 časova u SC Morača, a rival će im biti Igokea.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 4, Ledej 10, Avramović, Kuprivica 2, Panter 10, Smailagić 7, Jaramaz 4, Naneli 13, Trifunović 10, Anđušić 6, Doužer 11, Kaminski 12

Mega MIS: Paunović, Miljenović 2, Jelavić 21, Kobisti 2, Milutinović, Iljasoglu 11, Đurišić 14, Kovačević 9, Plavšić 7, Jović 6, Topić 6, Malovec

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter