0
AdmiralBet ABA Liga

Simone Pianigiani Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Armani in Belgrade, Serbia on Februar 9. 2018. Crvena Zvezda won 100:98 (STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

ITALIJAN BI DA SKIDA ŽOCA SA PRESTOLA REGIONA: Ovo je trogodišnji projekat, ulazimo s idejom da možemo sve da pobedimo!

Objavljeno: 18.09.23 u 09:24

Čeka nas još jedna sjajna sezona ABA lige.

Teško da je ikada renome trenera klubova u ABA ligi bio na višem nivou, a novo u nizu zvučnih imena jeste italijanski strateg Simone Pjaniđani preuzeo je Cedevitu Olimpiju. On je govorio o brojnim stvarima, ali pre svega ambicijama i timu u sezoni pred nama, ali i o snazi večitih rivala.

Sjajna stvar za mene što sam se vratio u evropsku košarku, zaista sam zadovoljan što sam u Ljubljani i ABA ligi. U ovom momentu u mojoj karijeri, potreban mi je motiv, potrebno je nešto da me zainteresuje, neki lep projekat, a Cedevita je baš to. Klub se reorganizuje, imaju jasnu vizuju za naredne tri godine.Tako su mi saopštili i to mi se svidelo. Uz to ABA je odlična liga, svi vole košarku, edukovani igrači, jaki timovi, a i vrlo vrlo jaki treneri“, počinje Simone Pjaniđani priču za Mozzat Sport.

Razgovarao sam već sa Željkom u Ljubljani, proveli smo neko vreme zajednu. Volim da imam jaku konkurenciju, volim sjajne trener, a Željko i Duško Ivanović su neverovatni treneri, dokazani. Imaju sistem. Mene sve to motiviše, ovde u ABA ligi se sve vrti oko košarke i to mi se dopada“.

Nema dileme. Partizan i Zvezda su na vrhu trenutno i po budžetu i po kvalitetu igrača. I Budućnost ima znatno veći budžet od nas, ali budžet nije bitan, to me ne zanima. Zanima me kako se igrači ponašaju, da li daju svoj maksimum. U ovom momentu ne znam koji je maksimum mojih igrača. To je puzla koja se sastavlja. Za sada kompletna slika je nejasna“.

Ipak, mora se ići korak po korak.

„Ako me pitate o igri na parketu, za sada nije dobro, ali isto tako jedna stvar je sjajna, zapravo izvnredna… mentalitet u ekipi je baš onakak kakav treba da bude. Klub je izvanredno organizovan, jasno su mi dali zaduženja i mislim da idemo u pravom smeru ali za konkretne odgovore, moramo ponovo da pričamo u decembru

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter