0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DVE MEDALJE ZA SRBIJU: Naša zemlja dobila je još dva putnika na Olimpijske igre! (FOTO)

Objavljeno: 18.09.23 u 22:22

Veliki dan za srpsko rvanje.

Srpski rvač Stevan Mićić je danas u finalu Svetskog prvenstva u slobodnom stilu u kategoriji do 57 kilograma pobedio Rei Higuchi iz Japana – 7:4 i osvojio zlatnu medalju. Na putu do finala u beogradskoj Areni Mićić je prvo pobedio Korejca Kima sa 11:0, zatim je bio bolji od Abdulaeva iz Uzbekistana – 7:2.

FOTO: STARSPORT

U četvrtfinalu bio je bolji od aktuelnog olimpijskog šampiona Rusa Ugueva (9:7), a u polufinalu je savladao i aktuelnog svetskog prvaka Abakartova (6:2) iz Albanije.

FOTO: RSS

Micić je tako postao 30. član olimpijskog tima Srbije za OI u Parizu. Srpski rvač je obezbedio 107. medalju za našu zemlju na velikim takmičenjima, odnosno petu u slobodnom stilu.

FOTO: STARSPORT

Hetik Cabolov doneo je drugu medalju Srbiji na Svetskom šampionatu u Beogradu. To je 108 medalja za Srbiju i šesta medalja u rvanju slobodnim stilom. Posle zlata koje je nešto ranije osvojio Stevan Mićić, bronzu je srpskim rvačima doneo i Hetik Cabolov.

FOTO: STARSPORT

U kategoriji do 74 kilograma slobodim stilom, reprezentativac Srbije ruskog porekla je savladao Azerbejdžanca Turana Bajramova – 6:4. Na taj način Srbija je došla do još jednog takmičara na OI 2024. u Parizu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter