1
Košarka

FOTO: KLS

BORBA ZA SRPSKU KOŠARKU: KLS poslao dopis ABA ligi da momentalno reši veliku nepravdu!

Objavljeno: 18.09.23 u 14:45

Već smo jedne godine imali prilično neprijatnu situaciju

Aleksandar Grujin, direktor Košarkaške lige Srbije, poslao je zvaničan dopis sportskom direktoru ABA lige, Miliji Vojinoviću, sa inicijativom da se ukine ograničenje o broju klubova iz jedne zemlje koji mogu da učestvuju u ABA ligi.

U dopisu se navodi da su svi klubovi, osim jednog uzdržanog člana, glasali za ovu odluku na Skupštini i Predsedništvu KLS.

Kako ste već upoznati, klubovi iz Srbije koji igraju Prvu ABA ligu su već nekoliko puta pokretali ovo pitanje, ali nisu nailazili na razumevanje. Smatramo da je ovo jedini način da se ispoštuje sportski rezultat i da teren bude jedino merilo za igranje u Prvoj ABA ligi. Povećanjem broja klubova iz jedne zemlje na šest ili ukidanjem granice bi se podigao i kvalitet košarke u celom regionu i svim zemljama učesnicama – stoji u dopisu KLS.

Direktor KLS, Grujin, ističe da je pogrešno što klub kao što je KK Zlatibor, koji ozbiljno ulaže u košarku i osvaja ABA 2 ligu, nije mogao direktno da igra u ABA ligi po sportskom plasmanu. Takođe, napominje da bi ukoliko pet prvih klubova na tabeli budu iz Srbije, peti klub potencijalno mogao da ispadne iz ABA lige, što smatra nepoštenim.

Ukoliko ne dođe do promene, KLS smatra da nema smisla da srpski klubovi nastupaju u ABA 2 ligi, jer osvajanje iste ne garantuje ništa.

5
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter