0
Košarka

Milija Vojinovic sportski direktor Aba lige during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Buducnost at Stark Arena on November 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VOJINOVIĆ O NEIGRANJU ZVEZDE U SUPERKUPU: ‘Odgovornost je na klubu koji ovde nije došao!’

Objavljeno: 17.09.23 u 15:50

‘Koga nema, bez njega se može.’

Sportski direktor AdmiralBet ABA lige, Milija Vojinović oglasio se povodm istupanja Crvene zvezde iz Superkupa. On je rekao da su ih ‘crveno-belog’ tabora obavestili da imaju obaveze, ali da nije siguran koliko to traje.

-Prošle godine, 14. septembra na skupštini u Baru je doneta odluka da se odigrava Superkup pred početak sezone 23/24. Po pravilnicima ABA lige, prvih osam ekipa učestvuje u SuperKupu. Crvena zvezda je nas obavestila pre mesec dana da su oni preuzeli neke obaveze, nisam siguran da su te obaveze preuzeli duže od godinu dana zbog prisustva stručnog štaba na seminaru trenera i turnira, koji igraju negde u Evropi – započeo je.

Dodao je da je odgovornost na klubu.

-Na ovom turniru ovde učestvuju ekipe koje imaju trenere i učesnici su Evrolige i Evrokupa, tako da su oni ovde prisutni, bez ikakvih problema mogu da kažem da je odgovornost na klubu koji ovde nije došao. Koga nema, bez njega se može – nastavio je on.

Osvrnuo se i na takmičarski kalenadar.

-Razmišljali smo o tome i prethodnih sezona, gospodin Bokan je prisutan, kalendar takmičenja koji se usvaja na skupštinama tokom jula, on je već projektovan kako da se igra. Na prošloj skupštini je doneta odluka da će biti pomeranja, usklađenog kalendara, jednog ili dva, ako se plasira na F4. Ako se neko plasira u plej-of, što je nama predstavljalo zadovoljstvo, nadamo se da će dva predstavnika igrati Fajnal-for, kao i da će Budućnost i Cedevita ići do završnice Evrokupa – naveo je Milija.

Igraće se sinhornizovano ABA liga Evropa.

-Igraće sinhronizovano ABA ligu i Evropu. Aba nije bila jedina, pošto je Španija jedina igrala i Evroligu i svoje domaće prvenstvo, Izraelci su imali pauzu, Francusko 17, Grčko je imalo 20-ak dana. Neke informacije koje dolaze u ABA ligu, odnosimo se selektivno, ovo su činjenice koje donosimo – istakao je.

Dotakao se situacije od prošle sezone.

Našli smo se te prošle sezone u toj situaciji, tako da je ta komunikacija počela s klubovima koji su bili u tom delu rostera. Oni nisu hteli da čekaju svoje protivnike u narednoj rundi plejofa, prošle godine je po prvi put bio plejof sa osam ekipa. To je novonastala okolnost, što je produžilo trajanje i završetak sezone – zaključio je Vojinović.

2
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter