1
Domaći fudbal

Mozzart Super Liga Srbije 2023/24 match between Partizan and Radnik Surdulica at Partizan stadium, 17.09.2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

OVAJ PARTIZAN IMA DUŠU: Dva penala za preokret i pobedu nad Radnikom – ‘Crno-beli’ iskoristili kiks Crvene zvezde! (VIDEO)

Objavljeno: 17.09.23 u 21:47

Velika pobeda Partizana!

Fudbaleri Partizana dočekali su ekipu Radnika iz Surdulice u 7. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. Crno-beli će u slučaju trijumfa preteći večitog rivala Crvenu zvezdu na tabeli domaćeg šampionata, ali su loše počeli, jer je rezultat nakon prvog poluvremena 0:2.

PRVO POLUVREME:

Izabranici Igora Duljaja primili su gol već u 6. minutu, kada je Radnik stigao do pogotka preko Gašića. Matija Gašić je šutirao sa desne strane, iz šesnaesterca i postigao sjajan pogodak za goste.

Partizan je pokušao da se ne obazire na pogodak koji se dogodio u ranoj fazi meča, pa je brzo krenuo u uspostavljanje inicijative.

U 20. minutu mogli su i do izjednačenja, ali je previše oklevao Stojković, koji je na oko 10 metara od gola, imao priliku za šut.

Samo 3 minuta kasnije, Natho pogađa stativu posle dobre akcije.

Crno-beli nisu uspeli da iskoriste svoje prilike, pa je stigla kazna. Duronjić je duplirao prednost Radnika u 27. minutu, nakon kontranapada. Jovanović je isprva odbranio zicer gostiju, ali se lopta odbila do Borka Duronjića koji pogađa za 0:2.

Partizan je nastavio da napada, ali je falila realizacija. Konačno, crno-beli koriste priliku u 38. minutu, kada Saldanja pogađa za 1:2, ali je pogodak PONIŠTEN.

Pre nego što je Saldanja postigao gol, gosti su se pobunili zbog kontakta Severine i Hajdarevića, smatrajući da je bilo prekrašaja. Sudija Trifković je pogleda snimak i odlučio je da se pogodak Partizana poništi.

Zbog prigovora, žuti karton je dobio Ljubinković – trener gostiju, dok je isključen Aleksandar Šćekić, koji je na klupi dobio crveni karton.

DRUGO POLUVREME:

Napravio je Igor Duljaj dvostruku izmenu na startu drugog poluvremena. Na teren su ušli Zahid i Nemanja Nikolić, dok su izašli Kanute i Menig.

Odmah je Partizan ofanzivno krenuo, a priliku je imao Saldanja već u 47. minutu.

Veliki promašaj viđen je u 54. minutu susreta.. Nikolić je primio loptu na pet metara od gola rivala i onda iz volej udarca neometan šutirao vrlo neprecizno.

Uspeo je Partizan da smanji u 60. minutu susreta. Svoj prvenac postigao je Zahid na asistenciju Nikolića, koji se na taj način iskupio za predašnji promašaj. Veliku priliku imao je Radnik iz Surdulice, ali je Svetozar Marković fantastično reagovao u poslednjem momentu.

Velika greška defanzivaca Radnika viđena je u 79. minutu. Mateus Saldanja je okrenuo rivala, te ga ‘školski’ naveo da napravi kazneni udarac nad njim. Loptu je odmah u ruke uzeo Saldanja, jer Natho nije bio na terenu. Brazilski napadač je šutirao u donji levo ugao, te uspešno matirao golmana rivala i poravnao na 2:2.

Nakon izjednačujućeg pogotka, nije bilo većih prilika. Glavni arbitar nadoknadio je utakmicu šest minuta, čime ‘crno-beli’ nisu bili preterano zadovoljni.

Stiče se utisak da je u 91. minutu Kalulu morao mnogo više, jer je zaista lepo probio po levom boku. Već u sledećem napadu fenomenalnu priliku propustili su ‘crno-beli’, da bi potom šutirao i Belić, a golman gostiju vrlo nesigurno reagovao. Sve je eskaliralo minut kasnije.

Lob udarac Kalulua izazvao je pometnju u kaznenom prostoru, te novi penal nad Saldanjom. Glavni arbitar je potom isključio Oreščanina zbog načinjenog prekršaja. Nakon toga čekala se reakcija VAR sobe, koja je samo potvrdila prvobitnu odluku sudije Trifkovića. Odgovornost je sada preuzeo Natho – Hladnokrvno, kako nas je i navikao, zaleteo se izraelski vezista i savršenim udarcem matirao golmana rivala.

Partizan je pokazao još jednom neverovatan karakter, te pogotkom u poslednjim momentima, uspeo da dođe do preokerta i pobede.

PARTIZAN – RADNIK 3:2

Пласман обезедио Sofascore

 

Пласман обезедио Sofascore

 

4
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter