2
Košarka

SPORT KOSARKA OPROSTAJ ALEKSANDAR SALE DJORDJEVIC Toni Kukoc 2005. foto: Pedja Milosavljevic

KUKOČ PROKOMENTARISAO ČUVENI SILAZAK SA POSTOLJA: ‘Bilo je iz nekog revolta!’

Objavljeno: 17.09.23 u 11:15

‘To je nešto što je u tom trenutku napravljeno.’

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a kasnije Hrvatske, Toni Kukoč je u razgovoru za Sportal govorio o silasku Hrvata sa postolja 1995. godine na Evropskom prvenstvu. On je istakao da nije bilo zbog mržnje prema Srbiji, već iz nekog revolta, zbog ponosa.

-Ne verujem, to je nešto što je u tom trenutku napravljeno… Mislim, da sad mogu da se vratim na to postolje sad možda to i ne bismo napravili, ali jednostavno je bio neki revolt u tom trenutku, ne toliko iz mržnje prema Srbiji i srpskim igračima nego jednostavno zbog same Hrvatske, zbog ponosa što smo mi i ko smo – naveo je Kukoč.

Podsetimo, Jugoslavija je u Atini 1995. godine osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, a članovu hrvatskog nacionalnog tima odlučili su da ne ispoštuju proceduru i napustili su postolje. Oni su na toj smotri osvojili treće mesto, a otišli su pre nego što naša selekcija popela na pobedničko postolje.

2
10

2 Komentara

  1. Ma da bilo je zbog lošeg smeštaja.
    Daj bre.
    Prvo ste proterali 250 hiljada Srbia u zločinačkoj akciji a onda ste pobegli sa postolja jer vam je tako rečeno.
    Nikada se viče nećete tamo ni vratiti jer ste g…a.

    6
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter