0
Košarka

Borisa Simanic friendly basketball match between Serbia and Puerto Rico in Belgrade, Serbia, on 16. Aug. 2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

DRAGAN RADOVANOVIĆ OTKRIO DA LI ĆE SIMANIĆ PONOVO NA TEREN: ‘Mlad je ušao u sve ovo!’

Objavljeno: 17.09.23 u 13:30

 ‘Potrebno je da prođe određeno vreme da se bubreg adaptira.’

Doktor srpskkog nacionalnog tima, Dragan Radovanović je u jutarnjem programu TV Prva pričao o povredi Boriše Simanića i o detaljima šta se sve dešavalo. Ono što mnoge zanima je da li će Boriša ponovo zakoračiti na parket, a Radovanović je poručio da se lepo oporavlja i da misli da hoće.

-On se lepo oporavlja, zaista mislim da će moći da se bavi sportom. Mlad je, zdrav je ušao u sve ovo. On je zdrav, nije pacijent u klasičnom smislu. Potrebno je da prođe određeno vreme da se bubreg adaptira na to da je jedini, da preuzme tu funkciju… I drugo da ga istestiramo kako se bubreg ponaša tokom napora – naveo je on.

Tokom čitave te drame, javili su se ljudi kako bi eventualno donirali svoj bubreg za našeg košarkaša.

V-idite kolika je ljudska dobrota. Ovakve stvari nas nauče koliko čovek može da ima dobrote i da pokaže na eksplicitan način. U ovoj nesreći to je lepa stvar koja se desila – jasan je Radovanović.

Podsetimo, na susretu protiv Sudana, Boriša Simanić je zadobio tešku povredu od strane Omota, koja je na prvi pogled izgledala bezazleno. Međutim, ispostavilo se da je ozbiljnije prirode, pa mu je zbog toga odstranjen bubreg.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter