1
ATP

FOTO: US Open Tennis

NOVAKOVE AMBICIJE SU OSVAJANJE DEJVIS KUPA: ‘Igranje za Srbiju je privilegija i čast!’

Objavljeno: 16.09.23 u 09:15

‘Drago mi je da sam uspeo da doprinesem ovom pobedom i ovim poenom.’

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković je ostvaruo trijumf nad Alehandrom Daivodovičem-Fokinom .rezultatom 2:0 (6:3/6:4). Nole je ovim trijumfom doneo Srbiji plasman na završni turnir Dejvis Kupa Malagi. Đoković je nakon ovog uspeha rekao da je igranje za Srbije velika odgovornost i potpuno drugačije.

-Igranje za Srbiju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem ovom pobedom i ovim poenom. Nažalost, španska publika je želela da prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobro u singlu i sad ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi C kako bismo imali bolji žreb u Malagi – istakao je on.

Poručio je da su ambicije osvajanje Dejvis Kupa.

-Značilo bi nam mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kad smo uzeli Dejvis Kup. Igrali smo finale 2013. i još tri ili četiri puta polufinale. Format se menja, sad je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singlu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo šansu da se borimo za trofej – naveo je Đoković.

Podsetimo, Laslo Đere je doneo Srbiji vođstvo nad Španijom pošto je bio bolji od Ramosa 2:0. da bi Novak potvrdio tu prednost protiv Fokine.

0
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter