0
Fudbal

FOTO: Starsport

ILIJA NAJDOSKI PORUČIO: ‘Nikome na Marakani neće biti lako, pa ni Mančester sitiju!’

Objavljeno: 16.09.23 u 09:45

‘Zvezdini fudbaleri se nikada ne predaju.’

Tim sa Ljutice Bogdana u utorak kreće svoju evropsku avanturu, a prva prepreka biće pravi test zrelosti za izabranike Baraka Bahara jer igraju protiv Mančester sitija u prvom kolu. Na Marakani su padali mnogi velikani poput Bajern Minhena, Liverpula, a proslavljeni fudbaler Zvzede i osvajač Lige šampiona sa ovim klubom, Ilija Najdovski izneo je svoje utiske pred start takmičenja.

-Najvažnije je napomenuti da je Crvena zvezda direktnim plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona već ostvarila veliki uspeh. Postići nešto tako, bez kvalifikacija, veoma je teško u današnje vreme. Zvezda je veliki klub! Nikome na Marakani neće biti lako, pa ni Mančester sitiju. Prvenstveno zbog navijača, ali i zbog dobro obavljenog prelaznog roka sportskog sektora crveno-belih. Doveli su prave igrače, ali sada je vreme da to oni i pokažu na terenu – započeo je za Meridian Sport.

Poručio je da bolje da se ne oblači Zvezdin dres ako se ne veruje u pobedu.

-Sve zavisi od samih igrača! Zvezdini fudbaleri se nikada ne predaju. Nije važno ko je sa druge strane, niti kako se zove protivnik. Bolje da ne oblačiš crveno-beli dres ako ne veruješ u pobedu. Ja sam optimista i tako mora da razmišlja svako ko voli ovaj klub. Svaka čast svima, ali Marakana je Marakana i za Mančester, a kamoli za Lajpcig i Jang Bojs – naveo je on.

Potom je otkrio šta je najvažnije za uspeh.

-Treba proći kroz taj tunel. Nevažan je novac, nevažno je koliko ko zarađuje, fudbal se igra 11 na 11. Psihička priprema, mentalitet i karakter – to je potrebno za uspeh. Bahar je odličan trener, od uprave je dobio kadar koji je želeo, na nama je da navijamo – istakao je proslavljeni fudbaler.

Kada krene susret prestaje svaka doza respekta.

-Meni je tim na prvom mestu i nikada nisam voleo da izdvajam pojedince. Što se Mančestera tiče svakako da je Haland strašan igrač, visok, snažan, korpulentan. Dokazao je svoj kvalitet prvo u Nemačkoj, pa sada u Premijer ligi. Ipak, uvek sam tako razmišljao, protiv svakoga igram isto. Poštovanje mu ukažeš van terena, ali kada utakmica počne prestaje svaka doza respekta – jasan je on.

Rekao je da su na Marakani padali mnogi slavni timovi i kada je neko deo Zvezde nevažno je da li je na drugo strani Real Madrid ili Milan.

-Kakav Haland, kakvi bakrači na Marakani… Odmah mu na startu pokažeš gde je došao, startuješ malo jače. Protivnik oseti da ne može sa tobom kako je zamislio. Borba! Naravno, sve u granicama sporta. Ako pobedi, pruži ruku i čestitaj, ali daj sve od sebe da ti na kraju slaviš trijumf. Padale su u Beogradu mnoge slavne ekipe, ne tako davno i Liverpul. Kada si deo Zvezde ne zanima te da li je sa druge strane Real Madrid, Milan, Mančester, gledaš samo sebe – zaključio je Najdovski.

 

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter