0
Fudbal

FOTO: Starsport

GENERALNI DIREKTOR ZVEZDE OTKRIO KAKO JE UBEDIO HVANGA DA DOĐE: ‘Slušaj mali…’

Objavljeno: 16.09.23 u 11:00

‘Ja sam video ranije da mu je rođendan 20. septembra, pa mi je u sekundi palo na pamet da kažem.’

Crvena zvezda je ovog leta odradila možda i najbolji prelzani rok još od čuvene generacija koja je osvojila Ligu šampiona.  Najskuplje pojačanje koje se stiglo na Marakanu jeste Hvang In Bom koji se koštao ‘crveno-bele’ pet miliona evra. Jedan od glavnih ljudi koji su ga ubedili da dođe je Zvezdan Terzič, koji je govorio da su ga posmatrali i ranije.

-On je bio proglašen za najboljeg igrača Azije. Mi smo želeli da ga dovedemo dok je bio u Rubinu iz Kazanja. Kada je krenula ruska vojna intervencija, FIFA je donela odluku da svaki fudbaler stranac može da napusti Rusiju. Tada ga je uzeo Olimpijakos. Znali smo da je on ta spona koja nam treba, šestica, osmica… Dakle, dugo smo ga pratili, ali kada je otišao u Olimpijakos pomislili smo “to je to, gotovo je, oni će da ga proda za 15 – 20 miliona evra” – rekao je on.

Dodao je da je prvo Marko Marin vodio razgovor sa agentima.

-Onda smo došli do informacije da je došlo do svojevrsnog spora između njega i kluba. Bili su u pat poziciji, vreme je curilo. Došli smo do njegovih agenata. Kao i do rukovodstva Olimpijakosa, iz koga su mi poručili da trošim vreme i da nije realno, da on hoće samo u lige petice – naveo je.

-Ali su rekli i to da, ukoliko se dogovorimo mi sa igračem, oni će naći neko zadovoljavajuće rešenje. Imali smo video poziv sa Hvangom i njegovim agentima, Marko Marin je vodio razgovor, ja sam stajao sa strane. Južnokorejac je bio prilično hladan. Marin je momak za deset, ali nekako stidljivo je govorio o planovima Zvezde – objašnjavao je Terza.

Potom je otkrio kako je došlo do dogovora.

-Tada sam rekao da okrenu zum ka meni i kazao sam mu “slušaj mali, 19. septembra igramo protiv Sitija u Mančesteru, pobeđujemo i kreće veliko slavlje. Kada potraje slavlje, posle ponoći, slavimo tvoj rođendan – i spojimo dva slavlja”. Ja sam video ranije da mu je rođendan 20. septembra, pa mi je u sekundi palo na pamet da kažem kako bismo spojili dva slavlja – istakao je Zvezdan.

Svkaki bod u Ligi šampiona skupo košta.

-On se iznenadio, promenio facu, verovatno pomislio otkud ovaj čovek zna da mi je rođendan. Tako da se tu raskravila situacija, krenula je neka dobra energija, agenti su počeli da se smeju. Shvatio sam da su se pojavile šanse. Znao sam da ga hoću i ne postoji nešto što bi on tražio, a da mu ne bismo ispunili kako bi došao. Nama je svaki bod u Ligi šampiona milion evra – poručio je. Tezić za Sportal.

 

 

14
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter