4
AdmiralBet ABA Liga

Facundo Campazzo Zach Leday ABA liga, Finale treca utakmica, Crvena Zvezda - Partizan , Srbija, Beograd 18.6.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DA LI SU PEŠIĆEVE REČI URODILE PLODOM?: ‘Večiti’ napuštaju ABA ligu, stvara se novo takmičenje!

Objavljeno: 16.09.23 u 12:20

Velika stvar za srpsku košarku.

Održana je nova skupštine KLS, na kojoj su prisustvovali i predstavnici Crvene zvezde Partizana, Nebojša Čović i Mlađan Šilobad, gde su donete važne odluke. Tema ovog sastanka jeste unapređenje ovog takmičenja koje bi trebalo da postane još profesionalnije i da naši klubovi izbore plasman u Evropu kroz njega

Direktor KLS, Aleksandar Grujin rekao je da će da se formira jaka liga i da tim sa Malog Kalemegdana i ‘ crno-beli’ neće imati potrebe za regionalnim takmičnjemem.

Već drugu godinu se okupljamo u sjajnom ambijentu hotela na Staroj planini. Usvojili smo na Skupštini važne i zanimljive odluke. Svakako, najinteresantnije je da smo se dogovorili da od sezone 2025/6. naša liga postane profesionalna! I da u njoj igraju svi klubovi, počevši od Crvene zvezde i Partizana, pa do svih ostalih ABA ligaša, da kroz naše takmičenje nađu prolaz u evropska takmičenja. To bi značilo formiranje jake srpske lige u kojoj bi igrali naši najbolji timovi, jer više ne bi imali potrebu učešća u regionalnom takmičenju – istakao je.

Dodao je da je pravednije da šampiona ABA lige 2 direkton obezbedi plasman u viši rang.

-Kao što je poznato, sve zemlje učesnice ABA lige imaju ograničen broj ekipa, učesnica. Srbija ima najveću kvotu učesnika, ukupno šest mogućih timova, ali želimo da neke stvari definišemo. Smatramo da je pravedno da prvak ABA 2 direktno uđe u elitnu ABA ligu, da ne mora da razigrava sa najslabije plasiranim timom od onih pet iz ABA lige – poručio je on.

Naveo je da je zbog toga prošle godine izvisio Zlatibor, ali zalužui je da se nađe u eliti.

-Na taj način nam se uskraćuje prostor za šestog učesnika iz Srbije, a svi znamo da je tako prošle godine izvisio Zlatibor, iako je po zaslugama trebalo da se nađe u regionalnoj eliti – zaključio je Grujin.

Podsetimo, selektor reprezentacija Srbije, Svetislav Pešić je u više navrata kao glavni problem srpske košarke naveo ABA ligu i da  Zvezda Partizan treba da istupe.

34
7

4 Komentara

  1. nije problem u aba ligi, problem je sto u srbiji nema kvaliteta. da je situacija da su u abi prvi srpski timovi na prvih pet ili sest pozicija onda bi znali da imamo jaku ligu, pritom i trziste je problem jer sponzori vole da dobacuju na vece trziste. ne znam. mislim da je aba ok. voleo bi da je kls jaca ali prosto nemamo ni trziste ni kvalitet.

    2
    0
    Odgovori
  2. Ovo je vešti manevar Zvezde jer zna da u Aba ligi više da osvaja titule ne može!U Srbiji je sasvim druga situacija.Tu će joj domaća politika kao u fudbalu omogućiti da „drama“godinama.Ako Partizan nasedne na ovu ujudurmu zvezde po njega će biti katastrofa.Pešić je tu Zvezdin čovek!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter